Höghuset på Köpmansgatan blir den enda fastigheten som Jefast behåller i Höganäs.

Höghuset på Köpmansgatan blir den enda fastigheten som Jefast behåller i Höganäs. Foto: Google streetview

Jefast säljer alla sina hus i Höganäs – utom höghuset

Väljer att satsa på Helsingborg

HÖGANÄS.

Jefast, Höganäs största privata fastighetsbolag, säljer allt utom höghuset på Köpmansgatan. Företaget vill nu satsa de mesta av sina resurser på Helsingborg.

Av
Mattias Grenholm

Bolaget Jefast grundades för över 40 år sedan av Bo Jertshagen och har sedan dess byggt upp ett fastighetsimperium i Höganäs.

Men företagets satsningar på fastigheter i Helsingborg har kostat på – framförallt ombyggnaden av gamla köpcentret Söderpunkten – och nu väljer man att göra sig av med större delen av sina Höganäsfastigheter.

Försäljningen blev offentlig i måndags och omfattar 18 fastigheter med sammanlagt omkring 275 lägenheter, gamla Höganäs keramik samt gamla Swedbankshuset. Köpare är SBB, Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB, och prissumman uppges vara 676 miljoner kronor.

– Som ett steg i koncentrationen av vår verksamhet har vi tagit det strategiska beslutet att sälja våra fastigheter i Höganäs, med undantag av landmärket Vesta, Höganäs högsta byggnad, säger Jefasts vd Cassandra Jertshagen i ett pressmeddelande.

I oktober sålde Jefast en stor del av sina fastigheter i Höganäs till just SBB. Det rörde sig då om tio fastigheter, två samhällsfastigheter och åtta bostadsfastigheter med totalt 150 lägenheter för 289 miljoner kronor.

– Det är ett steg mot att fokusera vårt fastighetsbestånd och fortsatt koncentrera oss på Helsingborg, vilket är väl i linje med vår strategi, sa Cassandra Jertshagen då.

Publicerad 04 June 2019 11:11