Ett så kallat silent disco, där de dansande har varsina hörlurar på sig, är en av nyheterna på årets Summerkick.

Ett så kallat silent disco, där de dansande har varsina hörlurar på sig, är en av nyheterna på årets Summerkick. Foto: Adobe stock

Summerkick bjuder upp till "tyst dans"

Många nyheter på årets skolavslutningsfest

HÖGANÄS.

Summerkick sökte volontärer – men få anmälde sig. Arrangörerna för skolavslutningsfesten är dock inte bekymrade: "Det har inte varit några incidenter tidigare år" säger samordnaren Josephina Hammelfelt, som även lockar med nya inslag på festen.

Av
Mattias Grenholm

I mitten av maj gick arrangörerna bakom kommunens stora avslutningsfest Summerkick för skolelever ut med en uppmaning till den vuxna allmänheten om att bli volontärer under kvällen.

– Ju fler vuxna som finns närvarande desto tryggare, säger Josephina Hammelfelt, som är festens samordnare och verksam på Eric Ruuth kulturhus.

Intresserade hade fram till den 31 maj på sig att anmäla sig men Josephina Hammelfelt fick konstatera att det var få som anmälde sig.

– Nej, de var inte särskilt många, tyvärr. Men det ordnar sig ändå – vi är drygt 50 vuxna i volontärgruppen som var med förra året, folk från Eric Ruuth och Höganäs sportcenter. Vi räknar med minst lika många ungdomar som förra året, 600 stycken, och det har inte varit några incidenter tidigare år, säger hon.

Summerkick hålls på Höganäs sportcenter den 12 juni, klockan 20-02 och vänder sig till unga från årskurs 7 till årskurs 2 i gymnasiet. I år är det tredje året den stora festen hålls.

– Tidigare år har det varit mest ungdomar på högstadiet. Gymnasieungdomarna avslutar terminen något tidigare och många har redan rest iväg, eller sommarjobbar, säger Josephina Hammelfelt.

I år är det några nya inslag som hon tror ska kunna bli populära:

  • prova-på-aktiviteter, bland annat fäktning
  • human football, där deltagarna håller i stänger och bara kan röra sig i sidled
  • silent disco, där alla som dansar har hörlurar på sig och inte nödvändigtvis rör sig till samma musik.

– Det är givetvis trådlösa hörlurar, annars kan det bli kaotiskt, skrattar Josephina Hammelfelt.

Publicerad 04 June 2019 07:00