Anna-Lena Brundin och Jan Sigurd hyllar Hasse och Tage i

Anna-Lena Brundin och Jan Sigurd hyllar Hasse och Tage i "88-kronorsrevyn". Foto: Japanphoto

Anna-Lena Brundin och Jan Sigurd hyllar Hasse och Tage

"Blandat med trams och allvar"

VIKEN.

Anna-Lena Brundin och Jan Sigurd sätter upp en föreställning som en hyllning till humorns radarpar Hasse och Tage.

Av
Martin Wingren

Hasse Alfredsson och Tage Danielsson gjorde sin "88-öresrevy" – nu byter Anna-Lena Brundin och Jan Sigurd ut örena mot kronor och sätter upp picknickshowen "88-kronorsrevyn".

– Det är en blinkning till Hasse och Tage, 40 år senare, det är inte deras revy i modern tappning utan en hyllning, säger Anna-Lena Brundin och fortsätter:

– Blandat med högt och lågt, trams och allvar och svart humor. Vi hyllar även exempelvis Fritiof Nilsson Piraten.

Föreställningen blickar bakåt mot en tid då Brundin och Sigurd växte upp, en tid då saker och ting var lite enklare, tycker Anna-Lena Brundin.

– Ibland ä det skönt att gå tillbaka till barndomen, när vi växte upp på 60- och 70-talen. Allting var så mycket enklare. Vi pratade inte om klimatet och kaoset som var i världen var inte lika påtagligt. Det var inte ens farligt att röka, man hade inte säkerhetsbälte och inte cykelhjälm. Hasse och Tage tog upp kärnkraften och konsekvenserna av det, vi har bytt ut det mot Donald Trump som överraskande blev president, säger hon.

Föreställningen äger rum den 29 juni på Hemgården i Viken.

– Det är en picknickshow och det är det som är så mysigt, alla i publiken som har med sig olika mat och dryck, säger Anna-Lena Brundin.

Publicerad 07 June 2019 10:00