Inge Jolfson blev Årets höganäsare 2019.

Inge Jolfson blev Årets höganäsare 2019. Arkivfoto: Joel Winqvist

Årets höganäsare: "Väldigt överraskande och hedrande"

HÖGANÄS.

Årets höganäsare 2019 är utsedd. Det blev Inge Jolfson som fick utmärkelsen. Det är Lions club Höganäs som delar ut utmärkelsen på nationaldagen under firandet i Tivoliparken.

Av
Martin Wingren

Inge Jolfson är en känd Höganäsprofil som är engagerad i och har varit med och byggt upp sportmuseet i Höganäs. Att få utmärkelsen var överraskande, berättar han.

– Ja det är överraskande och speciellt roligt att man hyllar det ideella arbetet. Jag ser inte det som att det är riktat till mig personligen utan som en symbol för det jag sysslar med, säger Inge Jolfson.

Det var 2014 som Kullabygdens idrottshistoriska förening öppnade ett museum och Jolfson är en av de ideella krafterna bakom. Han tror och hoppas att utmärkelsen Årets höganäsare kan sprida lite ljus på arbetet föreningen lägger ned.

– Det är roligt att det uppmärksammas. Det är inget man funderar på att lägga på ett extra kol för att bli årets höganäsare men det är oerhört hedrande och jag blev glad, säger Inge Jolfson.

Kullabygdens idrottshistoriska förening har flera utställningar på gång under sommaren. Dels pågår en utställning om Trio Höganäs på Höganäs museum och dels har man egna utställningar på sportmuseet.

– Trio Höganäs var en akrobatgrupp som var i Las Vegas och andra stora scener och var ett begrepp i världen men inte riktigt kända i Höganäs. Vi har valt att spegla den gruppen och har även en fotoinstallation på Gymnastikens hus vid sporthallen. Sedan har vi öppet på sportmuseet i sommar den 29 juni, 13 juli, 27 juli och 10 augusti. Då har vi temautställning om tävlingscyklisten Sara Mustonen och även utställningar om fotbollsdomare och Höganäs biljardklubb.

Förra året blev Bo Svensson, känd för sitt bio-engagemang i Höganäs, utsedd till Årets höganäsare.

Publicerad 12 June 2019 00:00