För andra året arrangeras det en jazzfestival på Mölle krukmakeri. Iris Bergcrantz är en av artisterna som uppträder.

För andra året arrangeras det en jazzfestival på Mölle krukmakeri. Iris Bergcrantz är en av artisterna som uppträder. Foto: Google street view/Pressbild

Andra året för jazzfestival i mikroformat

MÖLLE.

Den lilla musikfestivalen i Mölle blev så lyckad förra året att arrangörerna vill upprepa evenemanget.

Av
Martin Wingren

Det är Mölle krukmakeri som förra anordnade en jazzfestival. I sommar arrangeras Jazz & Groove-evening igen. Sveriges kanske till och med minsta jazzfestival.

– Vi ligger väl rätt bra till i alla fall att vara det, säger Dan Persson och fortsätter:

– Vi ville göra en kul liten festival, här går ju bara in runt 200 personer. Vi har fått till en bra blandning på artisterna och tanken är att ha festivalen en gång om året och kanske utöka, vi får se.

Arrangörerna menar att de fick blodad tand och ville upprepa succén efter första sommaren, med en trädgård full med besökare och en pizzaugn på "konstant överväxel".

– Det blev väldigt lyckat, det låg lite tidigare på säsongen förra året men i år så har vi det mitt i sommaren när det är mycket folk i rörelse. Det kom människor från lite olika ställen och festivalen har börjat sprida sig, säger Dan Persson.

– En sådan succé kunde inte stanna vid en engångsföreteelse utan måste upprepas.

Den 30 juli äger evenemanget rum. I år är festivalen koncentrerad till en dag och har fler artister som spänner över flera genrer; allt från djangoinspirerad gipsyjazz med Nick Christie, vokal jazz och folkton med Iris Bergcrantz till het, modern jazz med Olle Wullt Trio och ultrasvängig funk med Git Hit in Your Soul. Och mellan artisterna bjuds det på retrojazz från influgen London-dj, Johnny Vercoutre.

Publicerad 22 June 2019 00:00