DO Arkitekter ligger bakom utformningen av de nya bostadsrätterna på Sjöcrona-området.

DO Arkitekter ligger bakom utformningen av de nya bostadsrätterna på Sjöcrona-området. Bild: DO Arkitekter

Sjöcronaområdet fortsätter att växa

36 nya bostadsrätter planeras

HÖGANÄS.

Sjöcronaområdet fortsätter att expandera. Nu planeras 36 nya bostadsrätter fördelat på fem hus med eventuell säljstart redan till hösten.

Av
Lotta Venhagen

Det är företaget SFOR, dotterbolag till Seamul Invest, och Sune Fyrner som ligger bakom planerna på de nya lägenheterna vid Salviagatan. Han köpte hela kvarterat av landstinget 2005 och har sedan dess sålt av delar av marken samt byggt ett LSS-boende vid Lupingatan som stod klart 2017. Nu är det bostadsrätter som gäller och vid sitt senaste möte tog bygg- och miljönämnden beslut om bygglov.

– Nu är det en överklagansperiod men vi räknar med att ha upphandlat en entreprenör och ha säljstart senast i mitten på september. Det är marknaden som avgör när vi kan börja och man vet aldrig hur det går med försäljningen, men det finns inget till salu i Höganäs direkt i dag. Svensk Fastighetsförmedling som vi har anlitat för försäljningen har också uppfattningen att det behövs bostäder, säger Sune Fyrner.

Det kommer att ha tagit 15 år från starten men går allt som planerat kan en första etapp med 20 lägenheter ha byggstart runt nyår med inflytt julen 2020. Därefter blir det ytterligare en etapp med 16 lägenheter. Det är tal om treor och fyror på 66 respektive 88 kvadratmeter.

– Jag tycker vi har hittat en bra och trevlig planlösning.

Publicerad 24 June 2019 10:22