En tredjedel av gymnastikhallen är i dag obrukbar efter skyfallen som drabbade Höganäs för en dryg vecka sedan.

En tredjedel av gymnastikhallen är i dag obrukbar efter skyfallen som drabbade Höganäs för en dryg vecka sedan. Foto: Privat

Gymnastikträningar drar igång trots översvämning

Framtida lösningar ska diskuteras med kommunen

HÖGANÄS.

Höganäs gymnastikförenings breddverksamhet kan dra i gång sin träning, trots skyfallen och översvämningarna som drabbat hallen – men bara två tredjedelar av hallen går att bruka.

Av
Lotta Venhagen

Det var inte säkert att breddverksamheten i gymnastikföreningen skulle kunna dra i gång sina träningar i dag måndag, men föreningen har beslutat sig för att testa.

– Det kommer att gå men det blir väldigt trångt. Vi är fortfarande av med en tredjedel av hallytan, den är inbyggd i ett torktält, säger Krister Andersson, ordförande i föreningen.

Hallen har länge haft problem med att det regnar in och de stora skyfallen för en dryg vecka sedan blev spiken i kistan.

– Det är väldigt tråkigt att det blir så här. Det drabbar oss väldigt mycket, några träningar fick bytas ut mot att rädda vad som räddas kan. Vi hade ett gäng gymnaster som fick hjälpa till att skyffla bort vatten, sa Henrik Ahlin, en av ungdomstränarna i föreningen, till Lokaltidningen då.

Under tisdagen kommer föreningen ha ett möte med Höganäs kommun, som äger fastigheten, för att diskutera hur man ska kunna få hela hallytan i användbart skick igen.

Publicerad 19 August 2019 10:59