När det ska planteras vårlökar i Nymbergs park får allmänheten säga sitt angående färgskalan.

När det ska planteras vårlökar i Nymbergs park får allmänheten säga sitt angående färgskalan. Genrebild: Adobe Stock

Medborgarna får sätta färg på vårens blommor

Omröstning ska få fram vinnande kombination

HÖGANÄS.

Nymbergs park ska fyllas med vårlökar och nu tar kommunen hjälp av medborgarna för att bestämma färgskalan inför höstens plantering.

Av
Lotta Venhagen

Genom en omröstning på facebook kan man välja mellan två olika färgkombinationer – rosa, lila och gula eller blå och gula vårlökar.

Det är andra gången medborgarna får lov att säga sitt genom en omröstning på sociala medier. I våras röstade man vilka typer av träd som skulle planteras på Gröna torg i Viken.

– Vi vill engagera medborgarna i den offentliga miljön, vi bryr oss om vad de tycker och vill att de ska kunna vara med att påverka, säger Viktoria Enoksson, landskapsarkitekt på kommunen.

Vilken sorts blommor det blir bestäms efter att omröstningen om färgskalan är klar.

– Ibland är det slut på vissa lökar och vi vill inte lova en speciell sort utan det är färgerna man kan rösta på.Sedan kommer de att planteras i oktober eller november. Innan det blir riktigt kallt.

I skrivandets stund har 486 röster lagts och röstningen avslutas den 29 augusti 2019. Den som inte har Facebook kan lägga sin röst genom ett meddelande till kommunens hemsida.

Publicerad 20 August 2019 00:00