Bygget av en ny gymnastikhall åter redo att läggas ut för upphandling. Går allt vägen hoppas projektledaren på byggstart vid årsskiftet.

Bygget av en ny gymnastikhall åter redo att läggas ut för upphandling. Går allt vägen hoppas projektledaren på byggstart vid årsskiftet. Arkivfoto: Lotta Venhagen

Ny upphandling för gymnastikhallen på gång – kan bli byggstart vid årsskiftet

Projektledare: "Inget blir bättre av att hasta fram något"

HÖGANÄS.

I dagarna läggs den nya upphandlingen för gymnastikhallen vid Höganäs Sportcenter ut. Nu är även den nya tennishallen med i upphandlingen och projektledaren hoppas på byggstart vid årsskiftet.

Av
Lotta Venhagen

– Jag ska precis lägga ut den till upphandling så den kommer att komma ut i dagarna, säger Daniel Svanberg, projektledare.

Från början var tanken att gymnastikhallen skulle stå klar i september i år. Men då anbuden som kom in var 7-8 miljoner över budget fick kommunen tänka om. Nu har man lagt ut både tennis- och gymnastikhall i samma upphandling och hoppas på så vis skapa ett attraktivare uppdrag och få bättre anbud.

– Första gången hade vi inte hunnit projektera klart tennishallen, nu lägger vi ut båda samtidigt och vi hoppas att det ger någon form av samordningseffekt att man kan köpa in större volymer material så att det blir billigare plus att det blir lättare att samordna på plats.

Den 13 oktober ska anbuden ha kommit in. Bygget av den nya gymnastikhallen startar förhoppningsvis vid årsskiftet för att stå klart i oktober/november 2020. Därefter ska den gamla gemensamma gymnastik- och tennishallen rivas för att ge plats åt en ny tennishall.

Den senaste tidens kraftiga regn har drabbat gymnastikföreningen hårt med översvämningar och skadade redskap som följd. Detta är dock inte skäl att skynda på processen med ett nytt hallbygge menar Daniel Svanberg.

– Det är ingen som vill att det här ska ta längre tid än vad det behöver, men man måste anpassa det efter verkligheten. Det finns uttorkningstider när det gäller betong och inget blir bättre av att hasta fram något. Det är bättre att det görs ordentligt och att vi kan bygga en hall som håller många år framöver.

När Krister Andersson, ordförande för gymnastikföreningen får beskedet om tidsplanen för nybygget vill han inte ta ut något i förskott.

– Om den står där om ett år är vi såklart glada, men den skulle stått där slutet av denna månaden och då hade vi varit ännu gladare. Vis av erfarenhet väntar vi och ser att allt är på banan innan vi ropar hej.

Publicerad 21 August 2019 11:01