Ann-Margreth Larsson, Ros-Mari Paulsson och Stene Boldt. Foto: Joel Winqvist
Ann-Margreth Larsson, Ros-Mari Paulsson och Stene Boldt. Foto: Joel Winqvist
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Satsar på ny festival för vandrare

Fjolårets Eurorando gav mersmak


Två paket

Satsningen begränsas till två paket á 30 personer i varje. Paketen bokas på kullaleden.se.

KULLABYGDEN. Det vankas ny vandringsfestival i höst. Kullaledens vänner satsar för att tillvarata intresset efter fjolårets Eurorando.

Även om det stora vandringseventet Eurorando som kom till Skåne hösten 2016 i stort inte lockade fullt så många deltagare som förväntat, föddes det ändå ett intresse för mer. Och Kullaleden mellan Helsingborg och Höganäs lockade flest vandrare i länet under eventet.

Det vore dumt att inte ta tillvara på möjligheten att locka hit fler besökare, resonerar föreningen Kullaledens vänner som nu satsar på en vandringsfestival första helgen i september i form av två paketlösningar; deltagarna har att välja mellan ett äventyrspaket eller ett kulturpaket. De båda alternativen innehåller bland annat vandringar inklusive visningar av sevärdheter i bygden, mat, busstransport och så vidare.

– Äventyrspaketet är klart mer krävande och fysiskt. Den är tuffare men i väldigt fin miljö, menar Ros-Mari Paulsson i föreningen.

Kulturalternativet lägger fokus på vingårdsvisningar och besök på kulturhistoriskt intressanta platser som Krapperups slott.

Föreningen samarbetar med Örestrand som erbjuder boende för ett tilläggspris.

– För oss är det här ett ypperligt sätt att visa upp Kullabygden på. Blir det här lyckat kan det göras större nästa år, menar Örestrands Stene Boldt.


Publicerad: 19. juni 2017 09:00
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få lokala nyheter
från Lokaltidningen Höganäs

Startsidan just nu