Nu är det slut på magplasken, när Simhoppsklubbarna lär ut från grunden. Foto: Martin Bergström

Nu är det slut på magplasken, när Simhoppsklubbarna lär ut från grunden. Foto: Martin Bergström

Fler simhoppsklubbar vill ha tider i sportcentret

Hopp för simhoppet i Höganäs

Av
Martin Bergström

SIMHOPP. Från noll till två. Nu finns det två simhoppföreningar i Höganäs som vill ha träningstider i den nya simhallen.

Höganäs sportcenter öppnade för nya möjligheter i Höganäs. Den nya simbassängen med trampolin och hopptorn skapade förutsättningar för simhopp. Och helt plötsligt står två föreningar som startat upp med simhopp och slåss om samma träningstider i simhallen. I september bildade Pernilla Ahlström den ideella föreningen, Lerbergets simklubb, som bland annat driver en sektion med simhopp. Samtidigt gick Höganäs simsällskap ut med annonser om att starta en simhoppsektion.
– Jag har tänk väldigt länge att det vore roligt med en simhoppsförening och med den nya hallen fick vi möjligheten. Vi har utbildat tränare och är över 20 stycken barn i åldrarna sex till tolv år, säger Pernilla Ahlström.

Simhoppsektionen har fått två träningstider i varje vecka och har sedan en dryg månad tillbaka kört träningspass i den nya simbassängen.
Höganäs simsällskap står fortfarande och väntar på att få sina träningstider.
– Vi har inte hunnit starta upp ännu. Vi har ett tiotal intresseanmälningar från barn som vill börja. Vi väntar på våra träningstider, säger Anders Engvall, simhoppsansvarig i Höganäs simsällskap och fortsätter:
– Det är lite lustigt att det bara finns 17 simhoppsföreningar i Sverige och att två nu finns i Höganäs. Man kan förstå att Milan har två fotbollslag.

Men samtidigt säger han att det bästa för båda föreningarna är om de kan samarbeta och hjälpas åt. Något som Pernilla Ahlström håller med om.
– När vi startade hade jag ingen aning om att simsällskapet skulle börja med simhopp, men självklart ska vi kunna samarbeta, säger hon.

Publicerad 03 February 2010 10:32