Foto: Mostphotos.com

Foto: Mostphotos.com

Insänt:

"Extremt osmakligt"

Läsare reagerar på artikel om krokodil- och känguruburgare

INSÄNT. Nedanstående insändare är en läsarreaktion på en tidigare artikel som publicerats i Lokaltidningen Höganäs, på webben och i pappersform.
Alla djur som utnyttjas för mat, produkter eller underhållning torteras och lider från den dagen de är födda till den dagen de dör. Att sedan utöver detta erbjuda djur som Känguru, där fyra känguruarter utrotades, är extremt osmakligt. Målet verkar vara att skapa tema och de djuren som innefattas i det temat skall dödas. Man kan undra om temat blev Kina, hade man serverat hund- och kattburgare? Jag tror inte det för att döda en hund är förfärligt men att döda en gris är absolut rättvist.
Extremt speciesistiskt uttryck där man tog en del av glass försäljningen, detta gick till att rädda utrotningshotade djur, samtidigt som man föder upp och slaktar ko, kalv, gris, lamm, kyckling, anka, kalkon, kanin m.m. betyder det att dessa djur är mindre värda? Verkar som att djurslakten som inträffar i Sverige räcker inte för att mata begäret efter mer dödande. Personen i fråga tror säker att hon inte medverkar till dödande, även du som konsument och försäljare bidrar till exakt samma dödande som uppfödaren, transportören samt slaktaren. Bara för att du inte utför handlingen betyder inte att du är oskyldig, det kallas för medgörlig.
”Hela min familj älskar Australien. Vi gillar naturen, maten och värmen”. Att älska något och sedan döda någon kallas inte för att älska, du säger att du älskar någon när deras lycka är väldigt viktigt för dig, så att du beter dig på ett vänligt och omsorgsfullt sätt mot dem. Att avrätta ett djur innefattar ingen kärlek, vänlighet, lycka eller omsorg för offret. Det finns inga djur på vår planet som föds med en vilja att dö.
Ni ser detta som normalt och naturligt, men utan att tänka efter så konsumerar ni våld och död. Djur är inte dumma, de vet vad livet handlar om. Varje djur är född med en känsla av att vilja leva, de flesta djur i naturen är födda med en känsla för överlevnad. Du är född och tror att du har rätt att leva, vem gav dig den rätten och vem sade att djur inte har samma rättighet? Vem lärde dig att vara elak mot djur, som om det vore en mänsklig rättighet? Dagen då de föds är de redan dömda till dagen för deras avrättning, det är det här du stödjer när du frodar på animaliska produkter och underhållning.

Det finns bara drivande faktorer relaterade till girighet för att utnyttja ett djur: norm, vana, kultur, tradition, religion, bekvämlighet och smak. Faktum är att många konsumenter av fisk, kyckling, ko, gris och kalkon fördömer länder som Kina som äter katt och hund, bara genom att göra detta i enlighet med definitionen, är du rasistisk: fördomar, diskriminering eller motsättning riktad mot någon av en annan ras baserad på tron att ens egen ras är överlägsen.
Med vänliga hälsningar,
Niclas
Fotnot: Lokaltidningen har sökt ägaren av den nämnda restaurangen för kommentar. Ägaren har valt att avstå från att svara på insändaren.
Artikeln som insändaren refererar till hittar du här.  

Publicerad 03 July 2017 14:49