Jonstorps IF:s Team 02, U16, spelar match och samlar in pengar till Rosa bandet-kampanjen. Foto: Privat/Pressbild Cancerfonden

Jonstorps IF:s Team 02, U16, spelar match och samlar in pengar till Rosa bandet-kampanjen. Foto: Privat/Pressbild Cancerfonden

Hockeykillar med ett rosa budskap

Jonstorps IF:s U16-lag spelar match för att hjälpa Rosa bandet

Av
Andreas Holm

JONSTORP. På lördag är det seriepremiär för Jonstorps IF Team 02. Förutom en unik match i nyrenoverade Jonstorps ishall kommer laget göra allt för att samla in pengar till Rosa bandet.

– Det är första gången vi spelar en kampanjmatch och detta är bara början, säger Marie Hellqvist, en av ledarna i laget.

Det behjärtansvärda initiativet kommer från killarna själva. Under en middag med laget började spelarna prata om att det snart var Rosa bandet-veckan. Vi måste ju göra någonting tyckte Jonstorps Team 02.

– Killarna ville spela med rosa skridskosnören och till slut skulle allt vara rosa. Det är ett härligt gäng som verkligen brinner för hockeyn men även har ett socialt engagemang, säger Marie Hellqvist.

Två av hennes pojkar lirar i Team 02, Jonstorps U16-lag, och maken Håkan Hellqvist är lagets tränare. Rena rama hockeyfamiljen.

– Ja, fast hela laget är som en enda stor familj. Vi umgås mycket socialt och spelarna har en riktigt härlig gemenskap.

När det vankas seriepremiär i årets U16 A, division 1, kommer Trelleborgs IF på besök i Jonstorps ishall. En match som går i Rosa bandets tecken. Varje år genomförs kampanjen i hela landet med syfte att finansiera cancerforskning, sprida kunskap om cancerprevention och bröstcancer. Jonstorps IF Team 02 vill bidra så gott man kan.

– Vi kommer ha försäljning av allt från rosa godis, rosa kakor till saft, bullar och kaffe. Alla pengar går oavkortat till Rosa bandet-kampanjen. Stolarna i hallen är oklädda och kan bli lite kalla så därför erbjuder vi varma, rosa sittunderlag. Priset är karma. Man väljer själv vad man vill ge, berättar Marie Hellqvist.

På isen kommer budskapet att synas tydligt. Lagkaptenen bär ett stort rosa C på bröstet och Jonstorpsspelarna ska bland annat tejpa klubborna rosa och använda rosa skridskosnöre.

Nu hoppas laget på många åskådare. Rosa lappar har satts upp i ishallen och på sociala medier har budskapet spridits.

– Bakom detta står ett gäng drivande 15-åringar som är superladdade inför hur det ska gå, säger Marie Hellqvist.

 

Är du sugen på att bidra till Cancerfondens Rosa bandet-kampanj och samtidigt kolla lite hockey? Bege dig till Jonstorps ishall, lördag den 14 oktober klockan 15.50.

Foto: Privat

Foto: Privat

Publicerad 13 October 2017 10:00