Bilden är från en tidigare skjutning mot en bil i Höganäs. Åsa Emanuelsson är Polisens presstalesperson i nordvästra Skåne.

Bilden är från en tidigare skjutning mot en bil i Höganäs. Åsa Emanuelsson är Polisens presstalesperson i nordvästra Skåne. Foto: Privat/pressbild

20-tal bilar har beskjutits eller fått backspeglar förstörda

Den omfattande skadegörelsen mot bilar i nordvästra Skåne fortgår

KLIPPAN/HÖGANÄS.

Ett tiotal bilar i Klippan har fått rutorna sönderskjutna av luftvapen i helgen. I Höganäs har vandalerna gett sig på backspeglar och rutor på ett tiotal fordon.

Polisen larmades till Höganäs om pågående skadegörelse under fredagen och natten till lördagen. Där har bilar fått backspeglar eller rutor krossade på Götagatan, Bruksgatan, Borgmästaregatan och Triangelplatsen.

– Det är inte samma modus som tidigare, säger Åsa Emanuelsson, presstalesperson för Polisen i nordvästra Skåne.

Höstens skadegörelse i Höganäs har i mångt och mycket handlat om skjutningar mot bilar och busskurer med luftvapen. Men denna gång har alltså tillvägagångssättet varit ett annat.

– De kan vara "fotkraft". På Borgmästaregatan har sex bilar fått backspeglarna förstörda, säger Åsa Emanuelsson.

I Klippan är det fortsatte skjutningar med luftvapen som bilarna drabbats av i helgen. Ett tiotal bilar har fått rutorna krossade på Allégatan och Järnvägsgatan.

– Vi tittar på om vi kan finna den som gjort det på övervakningskameror eller som vanligt, via tips från vittnen. Vi har gjort brottsplatsundersökningar. Har man sett eller hört något så ring oss. Vi behöver allmänhetens hjälp, säger Åsa Emanuelsson.

Publicerad 21 October 2019 10:30