Thomas Henriksson, Anna-Lena Blomqvist-Sandell, Christina L-Svensson och ordförande Ingemar Lindman från Kullabygdens biodlareförening fanns på plats på kommunfullmäktiges möte för att ta emot årets miljöstipendium.

Thomas Henriksson, Anna-Lena Blomqvist-Sandell, Christina L-Svensson och ordförande Ingemar Lindman från Kullabygdens biodlareförening fanns på plats på kommunfullmäktiges möte för att ta emot årets miljöstipendium. Foto: Höganäs kommun

Bisyssla fick årets miljöstipendium

Ordförande: "Det blir fler och fler småskaliga biodlare"

HÖGANÄS.

Deras engagerade arbeta att stärka naturvärdena i Kullabygden gav Kullabygdens biodlareförening årets miljöstipendium från kommunen.

Av
Lotta Venhagen

Under kommunfullmäktiges senaste möte delades årets miljöstipendium ut och Ingemar Lindman, ordförande i Kullabygdens biodlareförening, var en av dem som fanns på plats för att ta emot utmärkelsen.

– Det känns väldigt bra, det är en erkänsla för det vi gör och att vi gör något vettigt för miljön. Det ger uppmärksamhet vilket gör att vi får fler medlemmar och också att folk har mer förståelse för arbetet, om man till exempel råkar få in en svärm i trädgården – vilket händer ibland, säger han.

Vad föreningen ska lägga de 15 000 kronorna på är ännu inte spikat.

– Vi har inte riktigt hunnit prata om det, men kanske kommer vi att försöka ordna med några föreläsningar som är öppna för alla. Det gynnar kommunens invånare likväl som alla pollinerande insekter.

Hur är intresset för biodling i Kullabygden?

– Ganska stort faktiskt och det ökar, vi ser samma trend över hela landet att det blir fler och fler småskaliga biodlare. Vi har fått en hel del nya medlemmar senaste åren och även yngre kommer så at det inte bara är gamla gubbar.

Syftet med miljöstipendiet är att stimulera och uppmärksamma företag, organisationer och enskilda personer som medverkar till ett aktivt miljöarbete.

Publicerad 03 December 2019 00:00