Den kommunala tekniken har fått ett lyft i Höganäs.

Den kommunala tekniken har fått ett lyft i Höganäs. "Mycket tack vare engagerade medarbetare, menar förvaltningschefen." Foto: Arkiv

Höganäs – tredje bästa kommunen: "Glad över vårt engagerade arbete"

Kommunen i topp när det gäller tekniken

HÖGANÄS.

Den goda vattenkvaliteten och kommunens avfallshantering gör höganäsaren extra nöjd. Så nöjd att kommunen nu är tredje bäst på kommunal teknik, bland de 102 kommunerna.

Av
Wilhelm Nilsson

Höganäs kommun hamnar på tredje plats, bland landet alla kommuner, när det kommer till hanteringen av vägar, parker, återvinning och vatten & avlopp. Det visar sig efter årets SKL-undersökning, där invånarna i 102 kommuner fått besvara frågor i en enkät.

– Det är verkligen roligt att denna gång hamna bland de tre bästa i Sverige. Jag är glad över att det arbete som alla engagerade medarbetare utför uppmärksammas av våra kommuninvånare, säger Margareta Engkvist Björkenhall, förvaltningschef på teknik- och fastighetsförvaltningen, till Höganäs kommuns hemsida.

Undersökningen utförs vart tredje år. 2016 placerade sig Höganäs kommun på en sjunde plats, vilket alltså innebär att man nu klättrat fyra placeringar på listan. Den här gången är höganäsaren mest nöjd med kommunens skötsel av parker, vattenkvalitet och sophanteringen.

Publicerad 03 December 2019 10:48