Flera av de som jobbar på gästgiveriet på bild med den nyinköpta bussen.

Flera av de som jobbar på gästgiveriet på bild med den nyinköpta bussen. Foto: Privat

Gästgiveriet erbjuder skjuts hem efter julbordet

Delade reaktioner på nya satsningen

JONSTORP.

Den här julen erbjuder Tunneberga skjuts hem för de gäster som inte själva vill köra efter att de tagit del av gästgiveriets julbord. Satsningen har fått blandade reaktioner.

Främsta anledningen till satsningen är att gästgivaregården i Jonstorp vill locka fler gäster och att tillgången till kollektivtrafik är dålig på kvällarna, enligt Isabella Hagman som driver verksamheten tillsammans med sin mor.

– Vi ligger så "off" som vi gör. Jonstorp har den största skolan i kommunen och det bor en flock med människor här men det går ändå inga bussar här på kvällarna. På dagtid fungerar det dock bra, menar hon.

Att erbjuda skjuts hem är nu en del i ett paketpris på Tunneberga fram till den 23 december. För 650 kronor får gästerna ett julbord, en öl eller ett glas vin och så skjuts hem. Hemskjutsningen gäller endast till platser i Helsingborgs, Höganäs eller Ängelholms kommuner.

Tanken med servicen är att främst erbjuda detta under lågsäsong, eller "off season" som ägaren kallar det.

– Men vi kände att vi måste starta någonstans. Så vi börjar med det nu så gör vi det som ett paketpris, berättar Isabella Hagman.

Hon upplever beläggningen som jättebra under lunchtid.

– Men runt halv tre dör det, säger hon och tror att somliga gäster inte hade kommit om inte servicen med att skjutsa hem folk hade funnits.

Responsen har varit positiv, menar hon.

– Den har varit jättefin. Vi har inte kört gäster än, men vi har fått bokningar, säger hon under intervjun som görs under tisdagen.

I en lokal Facebookgrupp har satsningen också ifrågasatts. Vissa anser att den snuddar vid svarttaxiverksamhet.

– Nej, vi tar inte betalt för det. Det är inte en del av kostnaden i paketpriset. Nej, absolut inte, säger hon på frågan om detta inte riskerar att klassas som svarttaxi.

Hon har stämt av läget med en lokal polis och med Höganäs taxi, berättar hon och säger sig vara förvånad över att det blev lite snack om det här.

– Detta är en regelrätt transferservice, jag försöker bara driva en krog ute på bonnvischan.

Publicerad 05 December 2019 00:00