Malin Olrud, marknadsförare och Nina Koivumäki, samordnare och verksamhetsutvecklare på Höganäs Saluhall gläds åt nomineringen till utmärkelsen Årets Skånska Destination.

Malin Olrud, marknadsförare och Nina Koivumäki, samordnare och verksamhetsutvecklare på Höganäs Saluhall gläds åt nomineringen till utmärkelsen Årets Skånska Destination. Foto: Privat

Höganäs Saluhall kan bli årets skånska destination

Verksamhetsutvecklaren: "Vi är överväldigade av stolthet"

HÖGANÄS.

När Skånska Gastronomipriset ska utse Årets Skånska Destination lämnar de över makten åt folket som får rösta fram sin favorit. Höganäs Saluhall är en av tio finalister.

Av
Lotta Venhagen

Från början var det 30 nominerade till utmärkelsen Årets Skånska Destination. Kullabygden hade, liksom förra året, hela fem nomineringar och nu när antalet reducerats ner finns Höganäs Saluhall fortfarande med i matchen som en av tio skånska destinationer att rösta på.

– Vi är såklart överväldigade av glädje och stolthet. Det är ett uppsving för saluhallen att det arbete vi lägger ner börjar synas utåt, säger Nina Koivumäki, samordnare och verksamhetsutvecklare.

Bland övriga nominerade finns bland andra Bjärhus gårdsbutik i Klippan, Erikstorps Kungsgård i Landskrona och Vismarlövs Café och Bagarstuga i Klågerup.

– Vi har stor respekt för våra konkurrenter och egentligen ser vi dem inte som konkurrenter – vi jobbar alla i samma team. Vi är jättetacksamma att vi är där vi är och önskar all lycka till de andra.

Även i år har Kullabygden fått en hel del nomineringar i första omgången, vad tror du det beror på att det finns så många populära destinationer här?

– Spontant tror jag att det beror på att det är en unik miljö här, en fantastisk natur och matkultur. Den kombinationen skapar popularitet i destinationssammanhang.

Fram till den 17 december kan man rösta fram sin favorit. De tre med flest röster går sedan till den slutliga omgången som pågår till den 5 januari. Vinnarna presenteras vid Skånska Gastronomiprisets galamiddag på Malmö Rådhus den 11 januari. Den som vill rösta gör det här.

Publicerad 09 December 2019 11:24