De senaste åren har Per i Viken Cup varit fullbokad med 96 lag som deltar. Här syns Vikens P08-lag.

De senaste åren har Per i Viken Cup varit fullbokad med 96 lag som deltar. Här syns Vikens P08-lag. Foto: Privat

Populär cup fyllde Höganäs Sportcenter

1000 spelare på plats under futsalcupen

HÖGANÄS.

96 lag fanns på plats när årets upplaga av Per i Viken Cup gick av stapeln i Höganäs Sportcenter.

Av
Lotta Venhagen

När Vikens IK för 6:e året arrangerade sin populära futsalcup, Per i Viken Cup, var det med runt 1000 spelare i åldern 7-13 år på plats från nordvästra Skåne. Under två dagar spelades minst fyra matcher var för samtliga 96 lag på plats.

– Syftet med att starta upp en inomhuscup i Kullabygden var att skapa en kvalitativ inomhuscup som det vid den tiden inte fanns i någon större utsträckning i Skåne, säger föräldern Cecilia Nilsson som sitter med tävlingsledning i Vikens IK.

Målsättningen är att ha hög servicenivå på cupen och under de två dagarna stöttar runt 100 anhöriga och medlemmar med sin arbetskraft. En stor del i cupen är att spelarna under en match får gå in i strålkastarljus till musik med de anhörigas jubel från läktaren.

– Vi vill skapa en trevlig inramning för de spelande ungdomarna genom lineups med nedsläckt hall, spotlights och stolta anhöriga på läktaren.

Genom åren har cupen växt och de senaste tre åren har den varit fullbokad. Under Per i Viken Cup är det endast pojkar som deltar. Flickor har istället en egen cup i januari som arrangeras av Höganäs BK.

Publicerad 10 December 2019 09:39