Annandagens julkonsert i Lerbergets kyrka brukar dra mycket folk, i år satsar man på två konserter för att alla ska få plats.

Annandagens julkonsert i Lerbergets kyrka brukar dra mycket folk, i år satsar man på två konserter för att alla ska få plats. Foto: Privat

Dubbelt upp när traditionsenlig konsert tar plats i Lerberget

Körledaren: "Det kommer att bli maffigt"

LERBERGET. Förra årets julkonsert drog så mycket folk till Lerbergets kyrka att vissa fick vända i dörren, i år satsar man därför på två konserter.

Av
Lotta Venhagen

Julkonserterna i Lerbergets kyrka är en tradition med anor troligen ända från 80-talet.

– Jag har varit med och kompat sedan 90-talet men jag tror att den traditionen säkert funnits ända sedan kyrkan byggdes 1982, säger Marie Brandt Wilhelmsson, som leder konserten för tredje året.

Tre körer kommer att uppträda; Lerbergets vokalensemble, Lerbergets gospelkör och Lerbergets kyrkokör och sammanlagt blir det ett 90-tal körsångare på plats.

– Eftersom det är tre olika körer blir det allt från klassiska "O helga natt" till gospel med "A child is born." Körerna kommer att få köra den stil de kan bäst men även en del tillsammans så det kommer att bli maffigt. Sedan har vi kyrkans duktiga musiker på plats och så kommer Roland Alm vår präst att spela munspel som han är väldigt duktig på.

I år blir det för första gången två konserter på annandagen så att alla besökare säkert får plats.

– I fjol var det så fullt att folk fick gå hem så i år satsar vi på två konserter.

Det är fritt inträde till konserterna som går av stapeln den 26 december klockan 16 samt klockan 18.30.

Publicerad 12 December 2019 00:00