Emma Svensson från Höganäs har arbetat som volontär i Tanzania de senaste månaderna, en resa som gett både erfarenhet och många nya vänner.

Emma Svensson från Höganäs har arbetat som volontär i Tanzania de senaste månaderna, en resa som gett både erfarenhet och många nya vänner. Foto: Privat

Emma om volontärtiden "Den har varit suverän"

Höganästjejen jobbade med autistiska barn i Tanzania

HÖGANÄS.

I höstas åkte Emma Svensson till en skola i Tanzania för att volontärarbeta med autistiska barn genom Lunds stifts praktikantprogram. Vi ställde några frågor till Höganästjejen om hennes upplevelser.

Av
Lotta Venhagen

Hur har din resa varit?

– Den har hittills varit suverän. Jag har hjälpt till i en och samma klass hela tiden och en kan verkligen se hur eleverna utvecklas.

Inför resan försökte du lära dig swahili, hur har det gått med det?

– Jag har lärt mig en del swahili. Absolut inte tillräckligt för att kunna hänga med i vardagliga konversationer, men jag kan beställa mat, fråga om priser och och vägen. Ibland förstår jag frågor men jag har inte tillräcklig kunskap för att svara på swahili, utan svaret sker på engelska.

Vad tar du med dig för erfarenheter hem?

– Att individuellt planerat lärande är det bästa för särskoleeleverna men inte nödvändigtvis för förskolebarnen.

Är det någon speciell händelse som påverkat dig extra mycket?

– Det har blivit några besök till det lokala sjukhuset mellan fem volontärer. För mig var det enbart för infekterade sår, men två andra fick tyfoidfeber. Det är något en sällan ser hemma.

Vad kommer du att sakna mest från din vistelse?

– Jag kommer sakna barnen på skolan och studenterna på barnhemmet! Men mest kommer jag sakna de tyska volontärerna. Det är otroligt hur snabbt vi kunde bilda gemenskap med varandra.

Kommer du att återvända tror du?

– Jag har absolut planer på att återvända hit. Jag kan också varmt rekommendera alla som gillar att backpacka att åka hit, det finns mycket att se och fina vandringsleder att gå.

Publicerad 17 December 2019 00:00