Christina Lagnemar och Alicia Kereby har hand om den dagliga driften på Bäckaskogs hundpensionat. Under nyårshelgen är de fullbokade och tolvslaget spenderas med hundarna då de sätter igång radion, tänder ljuset och ser till att alla hundarna har det bra i sina boxar.

Christina Lagnemar och Alicia Kereby har hand om den dagliga driften på Bäckaskogs hundpensionat. Under nyårshelgen är de fullbokade och tolvslaget spenderas med hundarna då de sätter igång radion, tänder ljuset och ser till att alla hundarna har det bra i sina boxar. Foto: Lotta Venhagen

Här firas nyår med fyrbenta vänner

Fullbokat på hundpensionatet inför årsskiftet

BJÖRKERÖD.

Under jul- och nyårs väljer många att resa bort och det är inte alltid husdjuren kan följa med. För Bäckaskogs hundpensionat i Björkeröd utanför Jonstorp betyder det en fullbokad helg och att tolvslaget firas med fyrbenta vänner.

Av
Lotta Venhagen

Skall av varierande styrka möter oss när vi kliver in i stallarna på Bäckaskogs hundpensionat. Här finns plats för 15 hundar. Tio av dessa är heltidsplatser på hunddagiset resterande är pensionatsplatser och under nyårshelgen är det fullbelagt.

– Vi märker alltid av en liten ökning i förfrågningarna inför de flesta högtider och det är först till kvarn som gäller, säger Alicia Kereby som sköter den dagliga driften tillsammans med sin mamma Christina Lagnemar.

Christina startade verksamheten för 15 år sedan och de första åren drev hon hunddagiset och pensionatet själv. Sedan sju år har svärdottern Tove Kereby tagit över ägandet.

– Jag har spenderat många nyårsaftnar här. Det är rätt mysigt att gå här ute. De första åren jobbade jag ju själv, men nu hjälps vi åt under storhelgerna, berättar Christina medan hon visar runt i lokalerna där hundarna huserar.

Christina Lagnemar startade hundpensionatet för 15 år sedan. Då drev hon det själv och kan konstatera att hon spenderat flertalet av sina nyårsaftnar i stallet hos hundarna.

Christina Lagnemar startade hundpensionatet för 15 år sedan. Då drev hon det själv och kan konstatera att hon spenderat flertalet av sina nyårsaftnar i stallet hos hundarna. Foto: Lotta Venhagen

Det som tidigare var gamla grisstallar har blivit stora boxar till hundarna och bakom stallet finns en hage för hundarna att busa runt i. Utöver det blir det morgonpromenader för samtliga gäster under förmiddagarna. Under nyårsnatten och speciellt tolvslaget ser de till att finnas på plats hos hundarna ute i stallet för att hålla koll på de som eventuellt är rädda.

– Många hundar är skotträdda så vi kommer hit ut och tänder ljuset och sätter på radion. I och med det blir det inte samma effekt och många märker inte av dem, vi låtsas att allt är som vanligt, säger Christina.

– Ägarna tröstar gärna hunden om den blir rädd, vilket kan förstärka rädslan. Vi är på plats, håller koll och ger extra sällskap till de som behöver det mest, men ofta märks det knappt av att klockan slår tolv, tillägger Alicia.

Publicerad 27 December 2019 00:00