Timothy Liljegren jagar tvåan i dubbelmötena med Växjö. Foto: Arkiv/Per Ohlsson

Timothy Liljegren jagar tvåan i dubbelmötena med Växjö. Foto: Arkiv/Per Ohlsson

Röglelöftet målskytt – på riktigt den här gången

Nu väntar dubbelmöten mot regerande mästarlaget Växjö

Av
Mikael Öhrn

ÄNGELHOLM. Dubbelmöten väntar mot Växjö för Rögle. Till fredagskvällens hemmamatch kommer en stärkt Timothy Liljegren efter att ha satt sitt första officiella seniorlagsmål senast mot Linköping. Och han är redo att inleda jakten på tvåan också.
Det var i powerplay fem mot tre som han klev fram. Den 16-åriga backtalangens skott betydde 4-3 till Rögle i en jämn och svängig match där Ängelholmslaget till slut belönades med två poäng.
– Så klart känns det bra. Jag såg att den gick rakt in nu så jag förstod att det var mitt mål från början. Sen kändes det så klart extra bra att det var 4-3-målet och att vi sen också vann, säger Timothy Liljegren.
Men mål har han egentligen gjort tidigare också i SHL, men en klubbtouch då gjorde att Ludvig Rensfeldt istället fick målet i efterhand.
– När den gick in trodde jag att det var mitt, men sen när vi firade fick jag höra att pucken hade tagit på någon, så jag förstod ganska tidigt att jag inte skulle få behålla det målet, säger han.
Men den här gången var det inget snack om saken för Timothy Liljegren som nu står noterad för fyra poäng på 14 matcher. Den offensiva backen börjar känna sig hemmastadd i A-laget.
– Jo men lite så är det väl. Man börjar hitta mer rätt och man har en lite bättre känsla på matcherna, så självklart känner jag att jag tillhör A-laget lite mer nu.
Att han i huvudsak matchas i power play ser han som positivt.
– Jag trivs i den spelformen. Jag är en offensiv back så jag gillar att rulla puck och förändra spelet, och finta och skjuta, så det känns bra, säger han.
– Sen har jag gjort en del byten i fem mot fem också, det beror lite på hur matchen ser ut, fortsätter han.
Nu ska han och Rögle ta sig an de regerande svenska mästarna Växjö i ett dubbelmöte.
– Vi försöker väl bygga vidare på det vi har gjort nu. Vi ska hålla en tät defensiv och försöka att inte släppa in så många mål, sen ska vi trycka dit chanserna när vi får dem.
Och själv kommer han att fortsätta åka omkring med laddad bössa.
– Det är bara att fortsätta skjuta mycket så får vi hoppas det andra kommer också.
Rögle tar emot Växjö hemma i Lindab Arena på fredagskvällen klockan 19. På lördagskvällen är det ombytta roller när matchen flyttas till Vida Arena i Växjö.

Publicerad 26 February 2016 15:20