Genrebild. Montage. Foto: Mostphotos.com

Genrebild. Montage. Foto: Mostphotos.com

De kan ta plats i HIF-styrelsen

Av
Mikael Öhrn

HELSINGBORG. Den 14 mars håller HIF årsmöte. Då ska även en till stora delar ny styrelse väljas av klubbens medlemmar. Nu har valberedningen gjort klart med fyra nya namn som föreslås gå in i styrelsen.
Efter kvartetten Nils Peterséns, Anna-Katarina Bergstens, Mikael Zettermans och Annette Colin Lövgrens avhopp från HIF-styrelsen i början av februari satt enbart ordförande Sten-Åke Tjärnlund och styrelseledamot Anders ”Sviss” Svensson kvar. Nu föreslås fyra nya personer ta plats i styrelsen av valberedningen i HIF, samtliga fyra uppges ha varit aktuella redan innan de fyra avhoppen i februari.
Magnus Eriksson, vd på LK Armatur, och Lottie Svedenstedt, med bland annat en bakgrund inom detaljhandel och organisationsutveckling samt som sittande ordförande i stiftelsen Uppstart Helsingborg, föreslås som ledamöter för en tid av två år. Rolf Holmgren, vd och huvudägare på Marco Groupe AB, och Fredrik Widjer, bolagsjurist på SUEZ Recycling, föreslås som ledamöter för en tid av ett år. 
Dessutom föreslås Sten-Åke Tjärnlund för omval som ordförande i ytterligare ett år, samt Anders Svensson som ledamot i ytterligare två år.
– Samtliga kandidater är personer med stort engagemang och hjärta i HIF samt med djupa erfarenheter från näringsliv. Det är personer som vet hur man sätter och når mål och som kan leda i förändring och utveckling, något som HIF:s styrelse alltid behöver kunna bidra med, idag och i framtiden. Vi är väldigt glada över deras intresse för detta viktiga hedersuppdrag och hoppas och tror att årsmötet kommer att dela valberedningens övertygelse, säger Annelie Johansson, ledamot och talesperson för HIF:s valberedning, till HIF.se.
Dessutom föreslås en ny valberedning för 2016 i egenskap av Annelie Johansson, Mikael Ragvald, Jenny Lindén Urnes, Mikael Ekdahl och Fredrik Storm, vilket alltså innebär att Christer Fermvik inte ställer up för omval.

Publicerad 01 March 2016 12:12