Anton Svensson och Jonstorp föll i den andra play offrundan den här säsongen också. Nu efterlyser Tigersmålvakten en satsning nästa säsong.

Anton Svensson och Jonstorp föll i den andra play offrundan den här säsongen också. Nu efterlyser Tigersmålvakten en satsning nästa säsong.

Jonstorps tunga beslut

Räddningskungen Anton Svensson: "Nu står väl klubben lite i valet och kvalet"

Av
Mikael Öhrn

JONSTORP. Årets säsong var till mångt och mycket en repris av förra säsongen. Det tog stopp för Jonstorp i den andra play offrundan till ettan mot Hanhals. Nu efterfrågar Tigers räddningskung Anton Svensson en satsning från klubbens sida för att klubben ska ta det sista klivet.
Det blev förlust i två raka matcher mot Hanhals och därmed blev det inget kvalseriespel till ettan för Jonstorp den här säsongen heller.
– Hanhals är alldeles för bra för oss. De har många rutinerade killar och mycket spets, tyvärr rann siffrorna iväg. Det är lite synd, med det laget vi hade, säger Anton Svensson.
I höstas var Jonstorp fem poäng ifrån att ta en plats i vårens Alltvåan, en poäng närmare än vad man var förra säsongen. I vårtvåan blev man tvåa förra säsongen, i år tog man hem den med fyra poängs marginal. Det går framåt för JIF, men kanske lite för sakta.
– Nu står väl klubben lite i valet och kvalet – Om man har tagit sig till play off två år i rad och varit ett medellag de andra åren – om man ska satsa och ta ett kliv till eller om man är nöjda. Om man ska ta ett kliv till krävs det fler spelare och bra utbildning på dem.
Själv är Anton Svensson också i valet och kvalet, även om det lutar åt att det blir ytterligare en säsong i Jonstorp.
– Jag har ändå gjort nio säsonger. Intresset finns till att ta ett kliv till, sen får vi se om det klaffar. Jag hade två konkreta förfrågningar – en från division 1 – inför i år, men tyvärr inget som funkar. Det ska kännas rätt, men sen trivs jag i Jonstorp också.
Inte undra på att det finns intresse utifrån för den 27-åriga målvakten, den här säsongen skilde sig inte mycket från någon annan. Anton Svensson återfanns i toppen av målvaktsstatistiken igen. I vårtvåan hade han till exempel en räddningsprocent på 93,39.
– Jag tycker att jag har gjort det relativt stabilt, säger Anton Svensson, nämner en skadefylld period kring nyåret, och fortsätter:
– Där finns mer. De andra åren har varit bättre, tycker jag.
Vid sidan av det sportsliga är en annan stor fråga upprustningen av ishallen, alternativt ett nybygge i Höganäs.
– Vi får väl se vad som händer där. Det är många som funderar kring det. En upprustning skulle betyda mycket. Det blir mer attraktivt då. Nu är det kanske Sveriges mest omoderna ishall, säger Anton Svensson.
Jonstorp föll till slut med 1-5 hemma och 2-7 borta i kvalmatcherna mot Hanhals.

Publicerad 01 March 2016 09:45