Marcus Petersson hoppas att anläggningen kan stå klar i augusti nästa år. Foto: Joel Winqvist

Marcus Petersson hoppas att anläggningen kan stå klar i augusti nästa år. Foto: Joel Winqvist

Satsar stort på sporthotell och träningslokal

Bygger i nya stadsdelen sydöstra Höganäs

HÖGANÄS. Marcus Petersson och Peter Wittander äger företaget Sport Lodge som nyligen fick klart med bygglov till ett sporthotell och lokaler för Friskis och Svettis på Sporthallsvägen nära Peter Svenskolan.

Varför väljer ni att satsa på detta?
– Jag har sysslat med boende i hela mitt liv så jag vet att det finns ett behov, och tittar man lite framåt så känns det inte jättemodernt att barn och ungdomar ska bo i klassrum med staplade bänkar i ena änden och fullt med ungar i den andra. Utvecklingen går åt att även barn ska bo bättre. Sen gör vi det på ett roligt sätt, det blir ett koncept med trevåningssängar till exempel.

Blir det mer av ett vandrarhem?
– Ja, kanske kan man säga så men det är ett gruppboende, så det blir inga enskilda rum. Det är enda sättet för oss att hålla nere priset.

Huvudtanken med sporthotellet är alltså att lag som deltar i turneringar på sportcentret ska kunna hyra in sig på boendet. Hur ser behovet ut?
– Vi har gjort lite undersökningar, sen har jag jobbat med det här i lite olika städer tidigare med föreningar som bor över så jag har en rätt så bra bild. Det jag hoppas nu är att föreningarna förstår att här finns en god inkomstmöjlighet för dem, och att de kan ta emot föreningar som kommer långt ifrån. Både för träningsutbyte men också erbjuda dem tävlings- och matchmöjligheter. Man måste tänka att de inte ska komma hit bara för några timmar utan för en helg. Det kan vara bra för hela kommunen, då kanske man tar lite mer långväga gäster som gör att det blir lite shopping och så i Höganäs också.

En ny träningslokal för Friskis och Svettis, hur stor blir den?
– Det blir i runda slängar 2 000 kvadratmeter, en rejäl anläggning. Det blir riktigt häftigt detta.

Det ligger i anslutning till Höganäs sportcenter men det är samtidigt nästan en ny stadsdel som ska växa fram här, i Höganäs sydöstra, med omkring 700 bostäder och andra verksamheter. Vad betyder det?
– Vår satsning har mycket med sportcentret att göra, det är ett idrottsstråk här nu mer eller mindre. Det är väldigt bra att vara nära så många föreningar, det är en helt unik anläggning för en sån här liten kommun.

Publicerad 15 November 2016 16:00