Arbresha Bajraktari, Juliana Kramer Dahl och Felizia Livskog vill med sitt UF-företag göra skillnad för barnen i Namibia.

Arbresha Bajraktari, Juliana Kramer Dahl och Felizia Livskog vill med sitt UF-företag göra skillnad för barnen i Namibia. Foto: Privat

De vill göra en insats för barnen i Namibia

VIKEN/HELSINGBORG.

När det var dags att starta UF-företag var det en självklarhet för Vikenbon Juliana Kramer Dahl och hennes klasskamrater på ProCivitas i Helsingborg att vinsten skulle skänkas till välgörande ändamål. Nu hoppas trion att deras gåvokort ska resultera i 200 myggnät till barn i Namibia.

Av
Lotta Venhagen

Juliana Kramer Dahl driver företaget Fly-Away UF tillsammans med Felizia Livskog, även hon från Viken, och Arbresha Bajraktari från Bjuv. Deras affärsidé bygger på att de designat handgjorda gåvobevis samt jul-födelsedags- och uppskattningskort. Intäkterna från dessa ska gå direkt till att köpa in myggnät som ska skydda barn i Namibia mot malaria.

– Min mamma bodde i Namibia ett tag när hon var liten och blev helt kär i landet. Jag har följt med dit när jag var tio och 16 år och blev också helt kär i det. När man ska åka upp till norra Namibia måste man ta malariapiller annars kan det vara livsfarligt. När det var dags att skaffa ett UF-företag ville vi inte bara sälja någon dum produkt som ingen behöver, varför inte hellre samla in pengar till det här, förklarar Juliana som står bakom mandaladesignen på korten.

Företaget vill uppmärksamma och fira mer här samtidigt som det gör gott och att barn överlever och kan fira mer i Namibia. Att vinsten skulle gå till välgörenhet var en självklarhet förklarar Juliana vidare;

– Vi vill använda den har chansen till att göra gott för andra.

Målet är att få ihop till 200 myggnät och på så sätt kunna hjälpa runt 600 barn. Fly-Away UF kommer bland annat stå på julskyltningen i Höganäs för att sälja sina kort.

Publicerad 28 November 2018 00:00