Mötesplatser och kulturverksamhet under samma tak är en oslagbar kombination menar Johan Hjert, Eric Ruuth kulturhus nya chef.

Mötesplatser och kulturverksamhet under samma tak är en oslagbar kombination menar Johan Hjert, Eric Ruuth kulturhus nya chef. Foto: Lotta Venhagen

Eric Ruuths nya chef på plats – hyllar det omtyckta kulturhuset

"Det är en spännande och oslagbar kombination"

HÖGANÄS.

Sedan tre veckor tillbaka kan Johan Hjert titulera sig verksamhetschef för Eric Ruuth kulturhus. En roll han ser fram emot att axla och utveckla.

Av
Lotta Venhagen

Det senaste året har chefsstolen på Eric Ruuth gapat tom, detta sedan förra chefen Lars Löfgren slutade efter drygt 30 år på positionen. Johan Hjert är en knapp månad in i samma roll och ser fram emot att få bli en del av Höganäs omtyckta kulturverksamhet.

– Den stora utmaningen är att fylla de skorna. Lars har varit här länge och satt sin prägel. Men jag är inte Lars, Jag är Johan.

Johan Hjert har axlat rollen som verksamhetschef för Eric Ruuth kulturhus och ser fram emot utmaningen med skräckblandad förtjusning.

Johan Hjert har axlat rollen som verksamhetschef för Eric Ruuth kulturhus och ser fram emot utmaningen med skräckblandad förtjusning. Foto: Lotta Venhagen

Några förändringar för framtiden vill han inte prata om nu, först vill han sätta sig in i verksamheten.

– Jag måste lära känna mina medarbetare så det blir inga jätteförändringar nu i början. Sedan är det viktigt att det blir en bra överflyttning, säger han och syftar till att Eric Ruuth vid årsskiftet bytte förvaltning – från utbildning till kultur- och fritid.

När han började var kulturhuset mitt i sin produktion "Den sista dansbanan", ett ypperligt tillfälle att börja enligt Johan Hjert;

– Det var jättekul. Då frångår man de vanliga rutinerna och det var ett bra sätt att lära känna verksamheten på.

Johan Hjert bor utanför Grevie på Bjärehalvön och är byggnadsingenjör i grunden. Under 2000-talet jobbade han som kulturskolechef i Laholm samt senare kultur- och turistchef. När jobbet på Eric Ruuth dök upp tvekade han inte att söka;

– Eric Ruuth har ett gott rykte som sträcker sig längre än till Höganäs kommun. Framgångsfaktorn är att man har mötesplatser och kulturverksamhet under samma tak. Det är en spännande och oslagbar kombination.

Publicerad 29 January 2019 10:32