Brunnby byalag arrangerar ett lådbilsrally och utmanar övriga byar att dyka upp och tävla. Julian Sellert Carlsson, 5 år, får agera testpilot när Mikael Carlsson, Jan Hay och Lennart Warodell testar hur bra barnvagnsunderredet rullar i grässluttningen.

Brunnby byalag arrangerar ett lådbilsrally och utmanar övriga byar att dyka upp och tävla. Julian Sellert Carlsson, 5 år, får agera testpilot när Mikael Carlsson, Jan Hay och Lennart Warodell testar hur bra barnvagnsunderredet rullar i grässluttningen. Foto: Lotta Venhagen

Byalaget vill få fart på alla soffsurfare – utmanar till ett lådbilsrally

"Alla som vill och törs tävla – kom hit, ha kul"

BRUNNBY.

Har du ett gammalt barnvagnsunderrede liggande eller kanske en brädhög som bara ligger och skräpar? Dags att kavla upp ärmarna och snickra ihop en gammal klassisk lådbil. Brunnby byalag utmanar nämligen samtliga byar i kommunen till ett lådbilsrally.

Av
Lotta Venhagen

– Det här ska bli en folkfest, det som inte vill åka själva tar med sig en filt och lite bullar och tittar på, säger Jan Hay från byalaget och sveper med armen över åkersluttningen vid Klockarens Hassle i Brunnby.

Idén om ett lådbilsrally väcktes efter att byalaget anordnat vinterns grantändning dit över 500 besökare dök upp. Hittills har ett evenemang på våren och sommaren saknats, men det ska det bli ändring på nu.

– Vi gör det lite oldschool och satsar på att göra något tillsammans. Vi vill att man släpper plattor och telefoner och samlar kompisgänget eller familjen går ut i garaget och snickrar ihop en lådbil, säger Mikael Carlsson.

En utsliten barnvagn, gamla cykelhjul, brädor, kartong, lite färg och nät att sitta på. Bara fantasín sätter gränserna när det är dags att skapa lådbilar konstaterar Brunnsbys byalg. Jan Hay, Julian Sellert Carlsson, Lennart Warodell och Mikael Carlsson testar en variant.

En utsliten barnvagn, gamla cykelhjul, brädor, kartong, lite färg och nät att sitta på. Bara fantasín sätter gränserna när det är dags att skapa lådbilar konstaterar Brunnsbys byalg. Jan Hay, Julian Sellert Carlsson, Lennart Warodell och Mikael Carlsson testar en variant. Foto: Lotta Venhagen

Både barn och vuxna är välkomna att delta. Korv och fika säljs på plats eller så tar man med sig sin egen picknick. Det kommer att bli både en utställning med samtliga bilar, där byalaget bedömer och delar ut pris till bästa ekipage, liksom två race med tidtagning.

– Tänk dig ett bilrace på Ring Knutstorp, fast i miniatyr. Med en avgränsad bana och svartvit flagg vid målet, fortsätter Mikael Carlsson och skickar i nästa andetag ut en uppmaning till samtliga invånare i kommunen.

–Vi utmanar alla; Jonstorp, Farhult, Nyhamnsläge, Arild – hela Höganäs. Alla som vill och törs tävla – kom hit, ha kul.

Lådbilsrally

När: 25 maj startskottet går kl 14.

Var: Vid Klockarens Hassle i Brunnby, nära Brunnby kyrka.

Anmälan: Begränsat antal platser, först till kvarn gäller. Anmälan sker genom att swisha 50 kr per lådbil som ska delta till nummer 1232785590.

Regler: Hjälmkrav på förare, ingen motor på lådbilen är tillåten.

Publicerad 13 April 2019 00:00