Ett trygghetsboende i Jonstorp skulle stått klart 2018, men bygget är fortfarande inte igång.

Ett trygghetsboende i Jonstorp skulle stått klart 2018, men bygget är fortfarande inte igång. Foto: Google streeetview

Fortsatta förseningar för trygghetsboende i Jonstorp

Ulf Molin: "Jag är mycket bekymrad"

JONSTORP.

Ett trygghetsboende i Jonstorp skulle stå klart 2018 men blev försenat. Ett år senare har bygget fortfarande inte kommit igång trots att många står i kö och Ulf Molin (C) är oroad för utvecklingen.

Av
Lotta Venhagen

– Många vill flytta till det här boendet men tyvärr finns det inte möjlighet och då är det risk att de flyttar på annat håll eller till och med lämnar kommunen. Folk ser sig om efter andra möjligheter så jag är mycket bekymrad, säger han.

Det var 2017 som Peter Wittander köpte marken av kommunen med ambitionen att ha ett boende klart under 2018, men det senaste året har inte mycket hänt enligt kommunalrådet.

– Det står helt still. Vi har blivit utlovade av Peter Wittander att om en månad är det igång om och om igen. Det senaste året har det varit svårt att komma i kommunikation med honom. Vi måste få tag i honom och ställa frågan hur vi går vidare och få klara besked av honom. Man kan räkna med ett års byggtid och så ska det göras upphandling på både markarbetet och själva huset. Börjar man nu är det i bästa fall klart hösten 2020.

När Lokaltidningen når Peter Wittander håller han inte med om att han har varit svår att nå för kommunen.

– Det har blivit något missförstånd när det gäller det.

Vad beror de här förseningarna på?

– Det har varit för dyrt att bygga tidigare, men vi håller på att projektera och räkna och ska försöka att ha byggstart så snart det går. Vi har för avsikt att bygga det här, säger han i en kort kommentar.

Publicerad 20 May 2019 10:37