Augustifamiljen gästar Höganäs under sommarens Musik i Kullabygden.

Augustifamiljen gästar Höganäs under sommarens Musik i Kullabygden. Foto: Pressbild

Augustifamiljen lockas till Kullabygden

Anrik musikfestival bjuder på bred repertoar

HÖGANÄS.

Den 3 juni släpps biljetterna till Musik i Kullabygden. I år gästas festivalen bland annat av det hyllande bandet Augustifamiljen som i tio år stått för de musikaliska inslagen i SVT:s ”På spåret”.

Av
Julia Rigaud

Musikfestivalen är Sveriges äldsta sommarmusikfestival och har under 73 år lockat både unga och gamla. Festivalen erbjuder musik från många genrer som kammarmusik, jazz, visa, körsång, a cappella, pop och även uppträdanden med poesi och humoristiska inslag.

Augustifamiljen tar plats på Krapperups musikhall den 14 juli. Bandet bildades 2006 och har rötter från flera andra kända akter som Håkan Hellström, The Ark, Division of Laura Lee och Seleste.

Enligt ordförande Agneta Weber Sjöholm kommer årets festival innehålla en ovanligt stor blandning av musik. Det talade ordet har fått mer utrymme än tidigare och hon ser själv extra mycket fram emot Romansafton med sopranen Lisa Larsson och konsertpianisten Hans Pålsson.

– Jag vurmar för romanskonsten och Lisa Larsson är en fantastisk sångerska. Det är en bra blandning av musik i år vilken känns jättebra. Vi hoppas att folk går på sådant som de inte brukar och lär känna musik som man kanske inte har hört innan.

Se hela festivalens program den 7-14 juli här.

Publicerad 26 May 2019 00:00