Inredning, mat och trädgård blir det på Höganäs nya mässa på Finkeramiska, Det goda livet. Bland de inbjudna profilerns finns inredningsprofilen Marie Olsson Nylander och Karl Fredrik, som bor och verkar på gården Eklaholm på Österlen.

Inredning, mat och trädgård blir det på Höganäs nya mässa på Finkeramiska, Det goda livet. Bland de inbjudna profilerns finns inredningsprofilen Marie Olsson Nylander och Karl Fredrik, som bor och verkar på gården Eklaholm på Österlen. Foto: Ida Asplund Ådahl/Press/Karl Fredrik på Eklaholm

Det goda livet blir en premiär för Blå hallen

"Vill ta fasta på den kreativa känslan i Kullabygden"

HÖGANÄS.

Inredning, mat och trädgård är ingredienser i Det goda livet – en ny mässa i Höganäs.

Av
Martin Wingren

I sommar blir det premiär för mässan med namnet Det goda livet, i nyrenoverade Blå hallen. Finkeramiska, som köptes av Martin och Sylvia Enget och antikprofilen Joakim Bengtsson för några år sedan, har renoverats under ett års tid och är nu lokal för olika utställningar, evenemang och konferenser.

– Det goda livet blir en premiär för Blå hallen i och med att det är vårt första egna evenemang. Blå hallen har stämningen bevarad men med totalrenoverade ytor, säger Cecilia Liljedahl på Blå hallen.

Mässan, som äger rum 19-21 juli, ska inspirera den som är intresserad av inredning, mat och trädgård.

Blomsterkonstnären Tage Andersen kommer till den nya mässan.

Blomsterkonstnären Tage Andersen kommer till den nya mässan. Foto: Bent Rei

– Tanken är att det ska vara en högkvalitativ inredningsmässa med design och kreativa unika profiler. Med speciellt inbjudna och handplockade utställare, säger Cecilia Liljedahl.

Bland profilerna syns Tage Andersen från Danmark, blomsterkonstnär som står bakom utställningar och installationer runt om i Europa, designern Pia Wallén och Höganäs egen inredningsprofil Marie Olsson Nylander.

– Det blir närmare ett 50-tal utställare, delvis från Stockholm, en del från Danmark och en hel del från närregionen. Det blir antikviteter, modern ny design och mat- och trädgårdsutställare. Det ska vara om det goda livet, en samling av goda saker. Med störst fokus på inredning, säger Cecilia Liljedahl.

Tanken är att det ska bli en årligen återkommande mässa.

Designern Pia Wallén är en av profilerna som är inbjudna till mässan.

Designern Pia Wallén är en av profilerna som är inbjudna till mässan. Foto: Sylvia Enget

– Att det ska bli ett härligt sommarevent i Höganäs som ska locka många tusen, från Kullabyden och Bjäre. Vi vill ta fasta på den kreativa känslan som finns i bygden och lyfter fram profiler och den historia vi har kring Höganäs med konst och kreativitet, säger Cecilia Liljedahl och fortsätter:

– Det ska bli mycket spännande att se hur mottagandet blir. Mässan är när det är som mest turister i Kullabygden och Bjäre.

Publicerad 28 May 2019 11:09