Timbuktu är en av artisterna som uppträder på Höganäs mat- och sommarfest den 29 juni. Ann-Sofie Toremo Gemhardt är projektledare.

Timbuktu är en av artisterna som uppträder på Höganäs mat- och sommarfest den 29 juni. Ann-Sofie Toremo Gemhardt är projektledare. Foto: Martin Wingren/Jens Nordström

Laddat för stor fest i Höganäs

Timbuktu dragplåstret till mat- och sommarfest

HÖGANÄS.

Den 29 juni går startskottet för andra upplagan av Höganäs mat- och sommarfest. Förra året lockade festen 10 000 besökare – fler än väntat.

Av
Martin Wingren

– Det blev jättelyckat förra året, vi uppskattar antalet besökare till runt 10 000, vilket blev över förväntan för oss och krögarna. Att vi hade ett så fint gensvar gör att vi vill göra det igen och tanken är att det ska bli ett återkommande evenemang där det är kul at vi kan samarbeta med de lokala näringsidkarna, säger Ann-Sofie Toremo Gemhardt som är projektledare för festen.

Nu är det dags för andra året och då har kommunen satsat lite extra.

– Nu har vi verkligen satsat och i år fått hit Timbukto som ju är en stor artist, så då kommer det nog ännu fler besökare.

Höganäsartisten Miliz spelar på festen.

Höganäsartisten Miliz spelar på festen. Foto: Pressbild

– Vi har även beställt lika fint väder, fortsätter projektledaren med ett skratt.

Mat är så klart ett stort tema på festen och det blir en matmarknad, Smaka på Kullabygden, med lokala utställare, utöver servering.

– Vi vill visa upp vad vi har i vårt fina Kullabygden, säger projektledaren.

Festen kommer att vara nere i hamnområdet. Till de praktiska bitarna hör att det har gjorts förbättringar så att det ska bli kortare köer till de olika serveringsställena.

– Vi har skruvat lite på detaljerna och lärt oss från förra året. Hamnområdet är en fantastisk plats att ha festen på, säger Ann-Sofie Toremo Gemhardt och fortsätter:

– Tanken är att det ska vara en fest för Höganäsborna, så att de kan känna sig stolta över sin stad men även för besökare.

Emma Ek ser fram emot mat- och sommarfesten och särskilt att se en viss artist:

Emma Ek ser fram emot mat- och sommarfesten och särskilt att se en viss artist: "Jag har tyckt om Timbuktu sedan jag liten så vill jag se honom. Det är häftigt att lilla Höganäs har en sån fest". Foto: Martin Wingren

"Jag kommer att besöka festen för att träffa folk som inte brukar träffa och ta en öl", säger Villy Christensen. Foto: Martin Wingren

Mat- och sommarfest

Pågår mellan klockan 12 och 24 lördagen den 29 juni. Så här ser programmet ut:

Stora scenen

19.00 Faela

21.00 Timbuktu och Damn!

23.00 Bai Bang

Lilla scenen

12.15 Benny Sederberg och Eva Axelsson lagar sina bästa rätter på lokala råvaror.

14.00 Hilda Denny

16.00 Miliz

Restaurangtältet

Under eftermiddagen underhåller Nic Schröder och Pontus Stenkvist i restaurangtältet och bjuder bland annat på låtar av Kal P Dal och Kim Larsen.

Presentation av olika mataktiviteter med lokala råvaror på lilla scenen.

12.15 Benny Cederberg och Eva Axelsson lagar sina godaste rätter på potatis, kål och jordgubbar.

Publicerad 12 June 2019 07:00