Personal på den nya vårdcentralen som öppnar den 1 september: Linda Sundelöf, Anni Åkermyr, Emilia Olsson och Camilla Lorentzon.

Personal på den nya vårdcentralen som öppnar den 1 september: Linda Sundelöf, Anni Åkermyr, Emilia Olsson och Camilla Lorentzon. Foto: Pressbild

Ny vårdcentral etablerar sig i Höganäs

Siktar även på att expandera

HÖGANÄS.

Capio etablerar sig i Kullabygden i höst. Först ut är Höganäs men det finns planer på att även öppna i Viken.

Av
Martin Wingren

Capio vårdcentral Höganäs öppnar den 1 september. Från Capio Söder tar verksamhetschefen med sig receptionist, medicinskt ansvarig läkare och sjuksköterska. Rekryteringar för att bemanna vårdcentralen ytterligare är i gång.

– Är så glad att vi nu får möjlighet att starta verksamhet i Höganäs. En fantastiskt fin och central etablering. Med vår duktiga personal i kombination med våra digitala tjänster är jag övertygad om att vi kommer kunna leva upp till den höga förväntansbilden. Politikerna är ju också med oss i alla högsta grad, vilket är glädjande, säger verksamhetschefen i ett pressmeddelande.

Vårdcentralen kommer att öppna på Storgatan där Höganäsborna från start kommer att ha tillgång till läkare och sjuksköterska, det kommer även finnjas möjlighet till rådgivning även via telefon och digitalt. I förlängningen kommer kliniken dessutom erbjuda naprapat/sjukgymnast och kurator.

Det finns även planer på att öppna en vårdcentral i Viken senare under hösten.

Kommunstyrelsens ordförande Peter Schölander (M) kommenterar satsningen så här:

– Det är jättekul att Capio väljer att etablera sig i Höganäs. Vi blir fler och fler höganäsare och vi behöver fler vårdcentraler i Höganäs kommun. Jag är jätteglad för att Höganäs är intressant, säger han.

Publicerad 14 June 2019 11:42