På bild Berit Carlberg och Gunilla Poppe.

På bild Berit Carlberg och Gunilla Poppe. Foto: Anders Wällhed

Teaternostalgi när primadonnor intar Poppegården i Domsten

Premiär den 28 juni

DOMSTEN.

Årets sommarföreställning på Poppegården innefattar primadonnor, ett kärt återseende och mer sångnummer än vad publiken är van vid.

Trots att det här blir hennes nionde år i rad med föreställning sommartid på Poppegården, och att hon har ett otal spelningar genom åren inom teatern i bagaget, så är det inte utan att Gunilla Poppe känner ett visst pirr inför första spelningen.

– Man är ganska nervös inför premiären men samtidigt har man lärt sig efter ett långt liv i Thalias (den grekiska teatergudinnan, reds.anm.) tjänst att man kan styra det lite. Men premiären brukar vara en nervös historia, säger Gunilla Poppe, teaterskådespelerska.

Årets pjäs blir "Konsten att förkorta evigheten", med manus och regi av Anders Wällhed.

Pjäsen handlar om två rutinerade teaterprimadonnor som ska sätta upp August Strindbergs drama ”Pelikanen” men något går fel redan under första repetitionen. Istället blir det en resa bland gemensamma teaterminnen.

Mitt i allt detta dyker en ung datafiberinstallatör från Helsingborgs Energi upp och det blir som upplagt för en kulturkrock.

De båda damerna spelas, så klart, av Gunilla Poppe och comebackande Berit Carlberg som spelat på Poppegården förr. För Gunilla Poppe är det stor fördel att åter få agera ihop.

– Tajmingen har alltid fungerat bra mellan oss. Det ska bli väldigt roligt alltså att möta henne ännu en gång. Det här blir hennes tredje sommar på Poppegården. Vi har även spelat ihop på Fredriksdalsteatern, berättar hon.

Den unge installatören spelas av Filip Modig.

Vad skulle du säga skiljer den här pjäsen mot de tidigare som spelats här på somrarna?

– En sak som skiljer är att det blir mer show i och med att vi gör lite dans- och sångnummer. Det har vi inte haft så mycket av tidigare.

Poppegården

Föreställningen har premiär den 28 juni och spelas sedan fram till den 31 juli på Poppegården i Domsten. Den kommer att spelas alla dagar i veckan förutom måndagar.

Publicerad 23 June 2019 00:00