Till helgen är det dags för mat- och sommarfesten, nu jobbar man på möjligheten att kunna visa damernas kvartsfinal mot Tyskland på storbildsskärm under festligheterna.

Till helgen är det dags för mat- och sommarfesten, nu jobbar man på möjligheten att kunna visa damernas kvartsfinal mot Tyskland på storbildsskärm under festligheterna. Arkivfoto: Per Eeg-Olofsson

Sommarfest kombineras med fotbollsfeber

Projektledare "Det förhöjer stämningen ytterligare"

HÖGANÄS.

Till helgen är det dags för andra upplagan av Mat- och sommarfesten och arbetet med förberedelserna pågår för fullt. Sedan Sveriges fotbollsdamer sköt sig till kvartsfinal i VM kommer festligheterna även att bjuda på fotbollsfeber.

Av
Lotta Venhagen

Förra sommaren visades herrarnas kvartsfinal i fotbolls-VM på storbildsskärm vid Kvickbadet. I år blir det repris på upplägget, den här gången med damerna och förhoppningsvis med avancemang till en semifinal. Ann-Sofie Toremo Gemhardt, projektledare för mat- och sommarfesten, jobbar för fullt för att ändra om i programmet då matchen spelas mitt under festligheterna i hamnområdet på lördagskvällen.

– Vi ska precis sätta oss i ett möte och prata om justeringar i programmet för att det ska passa. Vi vill naturligtvis precis som med herrfotbollen plocka fram damfotbollen, vi känner att det drar mycket folk och förhöjer stämningen ytterligare. Så det blir jättekul.

Under dagen och kvällen uppträder artister som Faela, Bai Bang samt Timbuktu och Damn. Före detta Europamästaren i kick, Felix Broo, lär ut tips och trix i sin kickskola och på matmarknaden "Smaka på Kullabygden" finns lokala utställare. Festligheterna tar plats i hamnområdet men även Köpmansgatan stängs av för trafik.

– Vi vill inkludera Köpmansgatan så mycket som möjligt och skapa mysig stämning där också, säger projektledaren.

Mat- och sommarfesten

Pågår mellan klockan 12 och 24 lördagen den 29 juni. Så här ser det ursprungliga programmet ut som kommer att uppdateras under onsdagen.

Stora scenen

19.00 Faela

21.00 Timbuktu och Damn!

23.00 Bai Bang

Lilla scenen

12.15 Benny Sederberg och Eva Axelsson lagar sina bästa rätter på lokala råvaror.

14.00 Hilda Denny

16.00 Miliz

Restaurangtältet

Under eftermiddagen underhåller Nic Schröder och Pontus Stenkvist i restaurangtältet och bjuder bland annat på låtar av Kal P Dal och Kim Larsen.

Presentation av olika mataktiviteter med lokala råvaror på lilla scenen.

12.15 Benny Cederberg och Eva Axelsson lagar sina godaste rätter på potatis, kål och jordgubbar.

Publicerad 26 June 2019 00:00