Kommunens street food-satsning fortsätter. Nytt tillskott för i år blir en glassvagn i Farhultsbaden.

Kommunens street food-satsning fortsätter. Nytt tillskott för i år blir en glassvagn i Farhultsbaden. Foto: Zivica Kerkez/Adobe Stock

Glassförsäljning tillbaka i Farhult – del av kommunens street food-satsning

"Det här är en väldigt rolig satsning"

FARHULT.

Street food-säsongen är åter igång. Nytillskottet för 2019 blir glassförsäljning i Farhultsbaden, samtidigt har kommunen beslutat att förlänga projektet året ut.

Av
Lotta Venhagen

Kommunens street food-projekt startade våren 2017 och är alltså inne på sin tredje säsong. Genom åren har intresset från näringsidkarnas sida varit ganska lågt med bara ett par intressenter, men näringslivsutvecklare Johan Bringle är hoppfull.

– Det är flera som har hört av sig inför den här säsongen och visat intresse för att vara med i försöket. Jag tror personligen med tanke på sommaren vi hade förra året att fler kommer att få upp ögonen för den här typen av verksamhet. Dessutom har vi haft en tillströmmning av besökare till Höganäs, vi upplever att turismen ökar så jag känner mig optimistisk.

Efter att förra säsongen utvärderats beslutades att försöket skulle förlängas ett år till.

– Det har fattats beslut om att förlänga hela 2019 och sedan se på det igen. Det är helt upp till våra beslutsfattare om vi ska permanenta det här.

Maja Ragnarsson från Partille är en av dem som ansökt om tillstånd för sommaren. Hon planerar att sälja glass vid Farhultsbaden där en av kommunens permanenta street food-platser finns.

– Vi har en sommarstuga i norra Häljaröd och Solvik (tidigare kiosk i Farhultsbaden reds. anm.)har funnits hela min uppväxt. Nu när den har stängt och blivit privat boende saknas det något. Vi kommer att sälja Engelholmsglass. Det kan bli kaffe och olika kakor också men det är inte helt spikat än.

Maja Ragnarsson är en av de som ansökt om tillstånd av kommunen för att få använda street food-platserna.

Maja Ragnarsson är en av de som ansökt om tillstånd av kommunen för att få använda street food-platserna. Foto: Privat

Totalt finns åtta platser på sex olika ställen i kommunen. Enligt konceptet ska försäljningen vara ambulerande vilket innebär att en och samma aktör inte får stå på samma plats mer än tre dagar åt gången, men Maja Ragnarsson planerar inte att ta sin försäljning utanför Farhult.

– Det här är ett hobbyprojekt och inget vi ska leva på. Vi kommer att vara på plats de finaste och soligaste dagarna, de andra dagarna får det vila. Det här är en väldigt rolig satsning som konsument i Höganäs. För oss har det varit både för och nackdelar. Vi fick inte igenom att sätta en vagn där varje dag samtidigt så har vi kunnat söka alla tillstånd genom detta vilket har varit smidigt.

Fotnot. Denna artikel har tidigare publicerats i Lokaltidningen.

STREET FOOD-PLATSER

På följande platser finns möjlighet att ställa en food truck:

Farhultsbadens badplats

Margretebergs badplats

Kvickbadet – 2 platser

Kyrkplatsen – 2 platser

Sundstorget

Höganäs Outlet vid gruvhålet

Publicerad 03 July 2019 00:00