Sonens glassmönster på bodyn inspirerade Tim Nedrup när han skapade aktivitetsbanan vid Höganäs sportcenter.

Sonens glassmönster på bodyn inspirerade Tim Nedrup när han skapade aktivitetsbanan vid Höganäs sportcenter. Foto: Lotta Venhagen

Glassig bana ska sätta fart på unga

Konstnären Tim Nedrup har satt sin prägel på aktivitetsstråket

HÖGANÄS.

Uppmaningar som att hoppa jämfota och gå på tå varvas med en ovanligt långhalsad flamingo och läskande glassar när Höganäskonstnären Tim Nedrup fått sätta sin prägel på aktivitetsstråket.

Av
Lotta Venhagen

Asfalten mellan gymnastikhallen och badhuset har numera ett något färgstarkare utseende. Det är Tim Nedrup aka Tim Timmey som med hjälp av sin graffitikonst ska få unga att röra på sig med hjälp av en aktivitetsbana. När Höganäs kommun kontaktade honom för ett uppdrag föreslog han en aktivitetsbana, vilket de nappade på.

– Aktivitetsbanor har väl alla målat på marken på olika sätt genom tiderna, som en kingruta eller hoppa hage. Jag såg en film om en aktivitetsbana som var sprejad på marken och då föddes idén.

Tim Nedrup sysslar sedan ett drygt år tillbaka med sin konst på heltid.

Tim Nedrup sysslar sedan ett drygt år tillbaka med sin konst på heltid. Arkivfoto: Joel Winqvist

Sedan tidigare har han gjort ett antal banor i Norrland och han försöker att variera banornas utseende.

– Det är svårt att göra alla hinder unika men varje gång när jag gör en så gör jag något nytt. Här blev det glassar för sonen hade glassar på bodyn den morgonen innan jag åkte iväg. För min del skissar jag aldrig innan, jag målar ganska fort så en skiss kan ta längre tid. Det blir vad jag känner för just den dagen.

Hur länge banan kommer att finnas kvar återstår att se.

– Det är faktiskt under utredning just nu hur länge en sådan här håller. Allt man målar på marken slits, marken är smutsig och väder och vind gör vad de gör på färg. Förhoppningsvis finns den med i några år.

Höganäskonstnären hade tidigare målandet som en bisyssla men sedan ett drygt år tillbaka har han satsat på sin konst på heltid.

– Jag kom med i Skånes fria konstrunda och då ökade efterfrågan markant, säger Tim Nedrup som fått flera ovanliga uppdrag som att måla på ölburkar, betongsuggor och en bil.

– Det är det bästa med det här, att ingen arbetsdag är den andra lik. Det blir lite tråkigt om man inte utvecklas och det är det som gör att jag kan jobba med detta på heltid, att jag kan göra många olika saker.

Fotnot. Denna artikel har tidigare publicerats i Lokaltidningen.

Publicerad 05 July 2019 00:00