Så här ser hållplatsen ut i dag.

Så här ser hållplatsen ut i dag. Foto Google street view

Hållplatsen i Arild ska byggas om – för en miljon

Del i Skånetrafikens arbete att tillgänglighetsanpassa väntplatser

ARILD.

Busshållplatsen i Arild ska byggas om för ökad tillgänglighet till en miljonkostnad. Redan innan årsskiftet kan den stå klar.

Alla hållplatser för buss i Skåne som i dag inte är tillgänglighetanpassade och som har mer än 15 resande ska byggas om till 2021. En av de som ligger i pipeline är den i Arild, rapporterar Helsingborgs Dagblad.

– Det kommer byggas en plattform och den ska vara så pass hög att det inte blir en tröskel om man ska på med barnvagnar och rullstolar. Idag måste man fälla ut ramper för att de ska kunna gå på, säger Trafikverkets projektledare Carolina Hermansson till tidningen.

Men det gamla väderskyddet i trä kommer att få stå kvar. Detta har invånare och kommunen haft önskemål om.

Ett ledstråk för personer med nedsatt syn kommer också att anläggas, skriver hd.se

De fyra befintliga parkeringsplatserna intill väderskyddet kommer att tas bort, men istället görs mtsvarande p-platser på ett närliggande ställe.

Hela satsningen beräknas kosta runt en miljon.

– Kostnaden är en bedömning gjord under framtagandet av bygghandlingen. Den slutliga kostnaden avgörs av de anbud som entreprenörerna lämnar. Detta är en välanvänd hållplats med mycket turister på somrarna därför har Skånetrafiken valt att satsa på den, säger hon till hd.se.

Om allt går enligt plan påbörjas arbetet i höst och är klart innan det står 2020 i kalendern.

Publicerad 05 August 2019 11:01