Både mamman och hennes sambo misshandlades av sonen.

Både mamman och hennes sambo misshandlades av sonen. Foto: Polisen

Son sparkade, slog och ströp mammans nya sambo

Klagade till polisen över att inte ha lyckats ha ihjäl mannen

HÖGANÄS.

Mitt under en pågående matlagning i trädgården dök kvinnans son plötsligt upp och slog ner mammans sambo. Därefter slog, sparkade och stampade han honom över hela kroppen innan han tog strypgrepp. Gärningsmannen flydde sedan över en åker men kunde gripas av polisens hundpatrull.

Det var kvällen den 12 juli i år som mannen misshandlade sin mammas sambo med ett 50-tal sparkar och slag så att han fick sårskador, blodvite och blåmärken samtidigt som han hotade att döda honom. När modern försökte skydda sin sambo utsattes även hon av slag och sparkar.

Grannar larmade 112 som skickade både ambulans och två polispatruller.

Efter att ha urinerat i trädgården flydde sonen sedan över en åker. Han hittades på en container av polisens hundpatrull. I samband med att han greps var han våldsam och struntade inte polisens uppmaning att ligga still. När 30-åringen kommer till arresten är han påtänd på kokain och uppvisar 1,73 promille alkohol i ett utandningsprov.

I förhör berättar modern att sonen fått för sig att hennes sambo inte är snäll mot henne, något som inte stämmer.

Mannen sitter häktad i väntan på rättegång. Misshandeln mot mannen bedöms som grov medan våldet mot modern bedöms som av normalgraden.

Men det var inte första gången mannen i misshandlade mammans pojkvän. I åtalet beskrivs även en händelse på samma adress i juni 2018 då sonen slog mannen med knytnävsslag i ansiktet och på kroppen.

Mannen åtalas också för narkotikabrott efter att ha haft 0.71 gram kokain i sitt hem den 12 juli i år.

Mannen har erkänt alla brott han åtalas för.

Publicerad 06 August 2019 13:35