Bild från fjolårets Giro di Mölle.

Bild från fjolårets Giro di Mölle. Foto: Hanna Dockson

70-plussare cyklar från Helsingborg till Mölle – ger pengar till sjuka barn

Traditionsenlig sillamacka och öl ska intas i Mölle

HELSINGBORG/MÖLLE. Under torsdagen kommer sju tappra 70-plussare att ta en cykeltur från Helsingborg till Mölle, och sedan tillbaka igen.

Utflykten har blivit till en återkommande tradition sedan mer än tio år tillbaka. I början var det Per Berg som gjorde det själv, sedan hakade vänner från matlagningssällskapet Brother to Brother på och på den (cykel-)vägen är det.

"Idag är vi sju tappra 70-plussare som tar oss till Mölle en gång om året", skriver grundaren Per Berg själv i ett mejl till Lokaltidningen.

Torsdagen den 8 augusti är det dags för årets tur och de senaste åren har det hela även utvecklats till insamling till Barncancerfonden. Fem företag är med och sponsrar det hela och ihop med cyklisternas startavgifter på vardera 250 kronor så ger det en totalsumma på 10 000 kronor, oavkortat till fonden.

Den återkommande turen har döpts till Giro di Mölle.

Starten går i Helsingborg, sedan trampar gubbarna på på säkra vägar upp mot Mölle. Där blir det till att fylla på batterierna. Ett intag av en sillamacka och en öl lockar, som traditionen säger. Därefter hoppar de på sina sadlar igen för att ta sig hemåt till Helsingborg.

– Brother to brother eller gubbe till gubbe tar vi oss genom etappen, sa Per Berg i en intervju med Lokaltidningen ifjol.

Publicerad 08 August 2019 09:10