Alaa Alrihawi säljer falafel flera dagar i veckan på Kyrkplatsen, som han tycker lockar mer folk än Sundstorget.

Alaa Alrihawi säljer falafel flera dagar i veckan på Kyrkplatsen, som han tycker lockar mer folk än Sundstorget. Foto: Joel Winqvist

Pop up-park på Kyrkplatsen lyckad: "Fler har samlats här"

Men snart försvinner akvariet och möjligen kaféborden

HÖGANÄS.

Fler har börjat hänga på Kyrkplatsen i centrala Höganäs efter att kommunen anlade en tillfällig pop up-park där efter skolavslutningen. Men snart blir det förändringar på platsen.

– Det är fler människor som samlas här nu. Det känns jättebra, säger Alaa Alrihawi som säljer falafel flera dagar i veckan från sin vagn på Kyrkplatsen. Han är inte oväntat positiv till kommunens satsning.

Det var strax efter skolavslutningen i juni som den pop up-park som tidigare funnits på Sundstorget istället flyttades till Kyrkplatsen. Kafébord och stolar ställdes upp, liksom sommarblommor. Dessutom adderades bänkar med info om de förändringar som ska ske på Storgatan med start i höst. Även ett akvarium placerades intill och den kommer vara kvar sommaren ut.

Hela tanken har varit att kunna aktivera ett torg

Men därefter flyttas akvariumet till Sundstorget. Då byter det skepnad till en monter och förskolebarn kommer kunna ställa ut sina alster där. Om kaféborden kommer flytta med har man ännu inte bestämt. Bänkarna med info om den förestående omgörningen av Storgatan kommer dock stå kvar.

– Möjligen flyttar vi dem bara någon meter eller så, berättar Viktoria Enoksson på Höganäs kommun.

Hon tycker att responsen på en pop up-park på platsen blivit bra.

– Absolut, vi har sett mycket folk här och det har blivit en liten samlingsplats får man säga. Det är superkul. Hela tanken har varit att kunna aktivera ett torg och ha en levande stad, säger landskapsarkitekten.

Publicerad 08 August 2019 11:37