Det gäller att ha flyt när regnet slår till. Mikael Eriksson var rutinerad och tog fram luftmadrassen.

Det gäller att ha flyt när regnet slår till. Mikael Eriksson var rutinerad och tog fram luftmadrassen. Läsarbild: SISSI-SOPHIE FAHLCRANTZ

Mikael har FLYT med ovädret – vägen blev en badplats

Nästan hela augustis nederbördsmängd kom i en enda skur

HÖGANÄS.

Väg 111 är den givna vägen om man ska köra mellan Helsingborg och Mölle. På lördagen ersattes dock bilarna av luftmadrasser och badare, sedan väderkaoset gjort en sjö av länsvägen. Enligt SMHI var det ett extremt skyfall som drabbade orten.

Av
ANDERS G BERGQUIST

Det var på eftermiddagen som himlen plötsligt öppnade sig över Höganäs med omnejd.

Enligt jourhavande meteorolog Peo Ganerlöv på SMHI kom det 46 millimeter under de minuter som regnvädret varade.

– Det är riktigt, riktigt mycket för en skur. Här kan man verkligen tala om skyfall, konstaterar han.

Enligt SMHI kommer det normalt mellan 50 och 70 millimeter regn under hela augusti månad i nordvästra Skåne, nu kom det lika mycket under en skur.

Några som njöt av vädret var Sissi-Sophie Fahlcrantz och barnen Atlas och Hero.

– Barnen tyckte det var jättespännande, så vi gick ut och vadade vid tunneln, berättar Sissi-Sophie Fahlcrantz. De var långt ifrån ensamma, det blev snabbt ett folknöje att ta sig ett bad på den normalt så vältrafikerade vägen.

–Vi gillar regn och det var det många andra som gjorde också. Och plötsligt kom min vän Mikael Eriksson med en luftmadrass. Han bjuder alltid på sig själv och har så mycket humor, säger Sissi-Sophie Falhcrantz.

Räddningstjänsten uppmanar alla att låta bli att bada i den tillfälliga sjön, eftersom vattnet är allt annat än rent. Har man otur kan man exempelvis få magsjuka.

Räddningstjänsten i Helsingborg har haft fullt upp. Tiotals källare och vägar har översvämmats och de har inte tid att prata med någon. Istället prioriterar de att hjälpa alla som fått översvämmade källare.

Publicerad 12 August 2019 08:41