Här står Anders Kallin vid den första offentligt installerade laddstolpen i Höganäs, utanför Magasin 36.

Här står Anders Kallin vid den första offentligt installerade laddstolpen i Höganäs, utanför Magasin 36. Foto: Pressbild

Höganäs kan få fler laddplatser för elbilar – riktar sig mot invånare och näringsliv

Försäljningen av eldrivna bilar förväntas fortsätta stiga

HÖGANÄS. Kommunen är en av flera i landet som har satsat på att anlägga laddplatser för elbilar. Den senaste tiden har det kommunägda bolaget Höganäs Energi satsat på 34 nya elstolpar som kan ge el till eldrivna bilar.

Prognosen säger att fler elbilar förväntas säljas på marknaden de närmaste åren. Stolparna har främst installerats för att främja besöksnäringen. Höganäs, Nyhamnsläge, Jonstorp, Lerberget, Viken, Mölle, Arild och Strandbaden är platser som har fått elstolpar, strategiska platser i offentligheten där man förväntar sig att det ska vara smidigt för främst besökare att kunna stanna till och ladda.

– Utbyggnad av modern pålitlig infrastruktur såsom fiber eller laddstolpar är en självklar del i vårt arbete, säger Anders Kallin som ansvarar för laddstolparna på bolaget, i ett pressutskick.

Nu meddelar företaget Garo, som har levererat produkterna till laddstolparna som installerats i Höganäs, att det kan komma att bli fler laddstolpar i Kullabygden.

"Anders Kallin, fiberansvarig/projektledare på Höganäs Energi utesluter inte att det blir fler laddplatser i framtiden. Nästa steg är att kunna erbjuda boende och näringsliv att köpa egna laddstationer", skriver Garo på sin sajt.

Lokaltidningen har utan framgång sökt Anders Kallin för en kommentar.

Publicerad 13 August 2019 11:10