Martin Warmark slutar som stadsmiljöchef och rekryteringen för att hitta någon ny till befattningen pågår för fullt.

Martin Warmark slutar som stadsmiljöchef och rekryteringen för att hitta någon ny till befattningen pågår för fullt. Foto: Höganäs kommun/Lotta Venhagen

Stadsmiljöchefen slutar – rekrytering till posten pågår

Påverkar inte projektet med Storgatans ombyggnad

HÖGANÄS.

Kommunens stadsmiljöchef Martin Warmark ska sluta – nu pågår rekryteringen till hans post för fullt.

Av
Lotta Venhagen

Just nu letar Höganäs kommun ny stadsmiljöchef sedan Martin Warmark, som innehar tjänsten idag, rekryterats av Malmö stad. Jobbannonsen ligger ute sedan förra veckan.

– Vi letar efter en avdelningschef för gata, park, kommunikationer och stadsmiljö för genomförande av kommunens planering säger Jacob von Post, samhällsbyggnadschef.

Tanken är att rekryteringsprocessen ska vara klar innan den nuvarande stadsmiljöchefen slutar den 10 oktober.

– Man kan söka fram till 22 september och förhoppningsvis kommer den fortsatta processen bli så kort som möjligt. Det är klart att om det finns uppsägningstid får man förhålla sig till det. I så fall kommer det att bli en tillförordnad stadsmiljöchef så länge.

Att nuvarande stadsmiljöchefen slutar i samma veva som entreprenadsarbetet för ombyggnaden av Storgatan drar i gång ser samhällsbyggnadschefen inte som ett problem.

– För oss har det här projektet pågått så pass länge. Det finns en väl uppbyggd projektorganisation kring detta så det kommer rulla på. Sedan är det naturligtvis tråkigt att Martin slutar mitt.

– Det är alltid dubbelt att lämna. Det känns bra att vi kommit så långt med det viktiga projektet och gjort den fina planering vi gjort. Det gäller även Tornlyckan där vi har en entreprenör som ska börja med de markarbetena, säger Martin Warmark.

Publicerad 02 September 2019 11:39