Miljöpartiet de gröna anser att det råder klimatnödläge i Höganäs. Barbro Stigsdotter, språkrör, vill se fler kampanjer som främjar miljön.

Miljöpartiet de gröna anser att det råder klimatnödläge i Höganäs. Barbro Stigsdotter, språkrör, vill se fler kampanjer som främjar miljön. Foto: William Styrlander

Miljöpartiet vill se klimatnödläge i Höganäs

"Krävs att kommunen aktivt tar ledning"

HÖGANÄS.

De styrande i kommunen borde utlysa klimatnödläge. I en interpellation ställer Miljöpartiet kommunstyrelsens ordförande mot väggen och kräver svar på vad som görs i klimatfrågan.

Av
Lotta Venhagen

– Även om det pratas mycket om klimatet så är det inte den frågan som är högst upp på dagordningen – inte generellt och inte i Höganäs heller, säger Barbro Stigsdotter som tillsammans med sina lokala partikamrater skrivit under interpellationen.

– Det här är ett sätt för oppositionen att få upp frågan på dagordningen. Kommer det upp som punkt kan det bli en viss debatt, fortsätter hon.

Kommunens miljöprogram är en bra början menar språkröret, men ambitionsnivån var för låg.

– Absolut. En del mål i miljöprogrammet är redan uppnådda och ganska fort och det visar att ambitionsnivån var för låg.

Hon efterlyser mer kampanjer från kommunens sida.

– Höganäs skulle kunna ha en massa olika kampanjer – som att ta cykeln istället för bilen till exempel. Människor är inte medvetna om hur illa det är. Det är en så stor fråga och det är lätt att tänka att det spelar ingen roll vad jag gör. Då krävs det att kommunen aktivt tar ledning och guidar oss medborgare.

Publicerad 03 September 2019 08:09