Molly Hammar uppträder på Sundstorget den 21 september.

Molly Hammar uppträder på Sundstorget den 21 september. Foto: Live Nation

Kulturnatten fyller 20: "Känns fräscht fast det har gått 20 år"

HÖGANÄS.

Carl Stanley, Movitz och Molly Hammar gästar alla Höganäs den 21 september när Kulturnatten går av stapeln för 20:e gången. – Vi försöker ta med alla kulturyttringar och ha något för alla, säger kultursamordnare Britt-Marie Theander.

Av
Sarah Bernshed

Lördagen den 21 september klockan 16.00-22.00 kan alla som vill frossa i kultur i Höganäs när Kulturnatten arrangeras på gator och torg samt Tivolihuset och Höganäs Bibliotek.

– Denna folkfest bjuder på bland annat sång, musik, konst, dans, barnaktiviteter, litteratur och keramik. Vi försöker ta med alla kulturyttringar och ha något för alla, säger Britt-Marie Theander.

Årets kulturnatt har ju ett fullmatat program, vilken av programpunkterna ser du själv mest fram emot?

– Movits tycker jag är kul för de vänder sig till alla åldrar och det är så vi försöker tänka kring Kulturnatten. Sedan är ju Movits väldigt härliga som liveband. Jag är också spänd på Tivolihuset där vi har tre akter med föreställningen Bach in The Street. Sedan måste jag också nämna robotprimadonnan Aina som jag också ser väldigt mycket fram emot att se, säger Britt-Marie Theander som tycker att mixen i Kulturnattens program är viktig.

Movits gästar årets upplaga av Kulturnatten.

Movits gästar årets upplaga av Kulturnatten. Foto: Ulf Berglund

Vi vill blanda lokalt med större artister och behålla det småputtriga.

– Vi vill blanda lokalt med större artister och behålla det småputtriga. Årets program känns fräscht fast det har gått 20 år.

Hur många besökare väntas till årets upplaga av Kulturnatten?

– Uppslutningen brukar vara god och det hoppas vi givetvis på även i år. Men väderfrågan spelar såklart alltid in. Vi chansar dock på att ha några programpunkter utomhus!

Publicerad 04 September 2019 10:31