Kristina Pålsson varnar för telefonbedragare i Kullabygden.

Kristina Pålsson varnar för telefonbedragare i Kullabygden. Foto: Joel Winqvist/Adobe Stock

Höganäs kommun varnar för telefonbedragare

Kommunen har polisanmält bedrägeriförsöken

HÖGANÄS.

Boende runt om i Kullabygden har fått telefonsamtal av personer som påstår sig ringa från Höganäs kommun. För att lura privatpersonerna att gå på bluffen har bedragarna lockat med tävlingsvinster som elcyklar och grillar.

Av
Felix Alnemark

I samtalen har boende i kommunen blivit uppringd av en person som påstått sig utföra en marknadsundersökning för Höganäs kommun. Den som deltar hade chansen att vinna en elcykel eller grill och fick möjligheten att få rabatt på försäkringar för identitetsskydd. Det är bara ett problem, det här är inget som Höganäs står bakom.

– Dessutom lottar vi aldrig ut vinster eller ger rabatter som det ska ha uppgetts. Vi uppmanar alla att vara vaksamma och inte gå på bedrägeriförsöket. Blir du utsatt för bedrägeriförsök så ska du anmäla det till polisen. Du ska aldrig lämna ut ditt BankID, uppgifter om ditt kontokort eller personnummer. Att försöka lura personer genom att utge sig för att ha ett uppdrag beställd av kommunen är nytt och jag är därför tacksam att invånare har hört av sig till oss och berättat, säger Kristina Pålsson, säkerhetsansvarig på Höganäs kommun, på kommunens Facebooksida.

Händelsen har nu polisanmälts.

Publicerad 07 September 2019 06:00