Anette Lindvall och Nicolas Diaz Martin på Good Green.

Anette Lindvall och Nicolas Diaz Martin på Good Green. Foto: Joel Winqvist

Ser mer potential i sportboende och salladsbar: "Vi är lite pionjärer"

Sport Lodge för idrottslag fick rejäl rivstart

HÖGANÄS.

Ett kompakt boende med tolv våningssängar i samma rum, fast av ett modernt snitt. Allt inriktat mot idrottslag som är ute efter gemenskap och sammansvetsning. Efter en rivstart ser Sport Lodge i Höganäs nu framtidspotential att växa.

Det var i mars 2018 som det lite ovanliga konceptet med så kallat compact living inriktat mot idrottslag slog upp dörrarna på Litteraturvägen i Höganäs.

Verksamhetchef Anette Lindvall ler när hon minns tillbaka på den första tiden. Hon beskriver den som en rejäl rivstart.

– Ja, det ska gudarna veta. I början var allt nytt för oss. Vi hade direkt 80 personer som skulle bo och äta här samtidigt. Det var inte helt lätt att härbärgera, berättar hon och fortsätter:

– Det var så mycket i början att vi fick pausa satsningen på salladsbaren, säger hon och blickar över sin egna axel mot restaurangköket.

Rummen är markerade med olika färger; här ett grönt exempel.

Rummen är markerade med olika färger; här ett grönt exempel. Foto: Joel Winqvist

Det är entreprenörerna Peter Wittander och Marcus Petersson som ligger bakom satsningen som omfattar dels boendet men även Good Green, salladsrestaurangen som Anette Lindvall berättar om.

– Vi fokuserar på hälsosamma sallader och poké bowls, som är hawaiiansk streetfood, förklarar hon.

I samma fastighet hyr Friskis och Svettis in sig. Träningskedjan har sin verksamhet för sig, men man samarbetar mycket sinsemellan.

Här bild på ett av de sex 12-bäddsrummen som finns på Sport Lodge.

Här bild på ett av de sex 12-bäddsrummen som finns på Sport Lodge. Foto: Joel Winqvist

Nu har man varit igång i halvannat år och hon tror att suget efter den här typen av ytsmart, modernt boende för idrottsungdomar som kanske inte längre vill övernatta i svettiga skolidrottshallar kommer att öka framöver.

– Lag vill gärna komma iväg och göra något roligt ihop. Och för oss är det viktigt att det händer något hela tiden, säger hon.

Anette Lindvall berättar att tonvikten av gästerna är lag på uppstartsläger inför sina kommande tävlingssäsonger.

Anette Lindvall berättar att tonvikten av gästerna är lag på uppstartsläger inför sina kommande tävlingssäsonger. "Vi har haft flest bokningar på våren". Foto: Joel Winqvist

Det blir många våningssängar i rummen och få ytor för annat än träningsväskan. Helt i linje med konceptet.

– Vi är lite pionjärer. Vi har till exempel inga duschar, utan tanken är att man duschar där man tränar. Vill man ändå ta sig en dusch kan vi slussa in dem till Friskis, säger hon och tillägger att det är det lokala företaget Tillberg Design som har ritat sängarna.

Sängkläder får gästerna ta med själva, vilket håller nere arbetsinsatsen för de två anställda på boendet.

Sport Lodge har två anställda; makarna Nicolas Diaz Martin och Anette Lindvall som jobbar med boendet och baren.

Sport Lodge har två anställda; makarna Nicolas Diaz Martin och Anette Lindvall som jobbar med boendet och baren. Foto: Joel Winqvist

Målet framöver är att minst hälften av årets helger ska vara fullbokade. I dag är rummen upptagna cirka 20 helger om året.

Dessutom vill man öka andelen konferensgäster.

– Där har vi inte riktigt kommit igång i lika hög grad som vi velat. Vi vet att det finns stark konkurrens om konferensgäster i Höganäs, säger Anette Lindvall och förklarar att Sport Lodge vill nischa sig mot företag och föreningar som är ute efter teambuildning, träning och hälsosam grön mat.

– För ju fler ben vi kan stå på, desto bättre.

Boende

Totalt har boendet plats för 84 sovande gäster, fördelat på åtta rum: sex stycken tolvbädds-rum och två stycken sexbädds-rum

Publicerad 11 September 2019 10:25