Höganäs har som enda skånska kommun chans att bli Årets kulturkommun.

Höganäs har som enda skånska kommun chans att bli Årets kulturkommun. Foto: Adobestock (genrebild)

Höganäs kan bli årets kulturkommun

"Vi bedriver ett hållbart kulturarbete på lång sikt"

HÖGANÄS.

Varje år utser fackförbundet Vision årets kulturkommun. Senast var det Lund som tog titeln, men till 2020 är Höganäs med och slåss hela vägen in på upploppet.

Av
Jonatan Westerlind

Detta blir 31:a gången som årets kulturkommun utses. Priset går till en kommun som bland annat arbetar för att kultur ska bli en självklar del av kommuninvånarnas vardag, gör anställda och kommuninvånarna delaktiga i kulturverksamheten och stödjer kulturell mångfald.

– Vi tycker det är jättespännande att vara nominerade. Vi bedriver ett hållbart kulturarbete på lång sikt. Inte minst med kommande satsningar som att vi ska bygga om biblioteket till kulturhus, säger Annelie Sjöborg, kultur- och fritidschef på Höganäs kommun.

I år finns Höganäs kommun med bland de nominerade. Där slåss man som enda skånska kommun mot Jokkmokk, Kiruna, Laxå, Lidköping, Ljungby, Sundbyberg, Sunne, Västervik och Västerås.

– Det är viktigt som kommun att betrakta kulturen som en del av kärnverksamheten. Det gör kommunen attraktivare och leder till ökad inflyttning och att de som bor där får det bättre, säger Annelie Sjöborg.

Publicerad 13 September 2019 15:31